Aniversare de suflet la Cercul Militar

Aniversare de suflet la Cercul Militar

0 98

Astazi se implinesc 91 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania, Patria Mama. Cei care mai cunosc ceva istorie stiu ca, in acel an plin de evenimente, numesc anul 1918, basarabenii, rupti de Romania prin Regulamentul Organic, au hotarat sa revina la Patria fireasca., contribuind astfel la realizarea Marii Uniri.
Evenimentul va ficomemorat la CerculMilitar, incepand cu orele 15,00, programul fiind organizat de catre fundatii si asociatii care gandesc romaneste.
Vor participa, la program, elevi, profesori si istorici.
Dupa evocarea momentului, purtand titlul „Basarabia – trecut, prezent si viitor”, in care se vor arata necazurile prin care a trecut acest colt de lume locuit de romani, precum si perspectivele unei noi uniri, va fi proiectat un film purtand acelasi generic.
Va urma un program artistic prezentat de elevii Scolii Generale din Sacele, al celor de la Colegiul National „Grigore Moisil” si al celor de la Colegiul National „Mesota”. Vor fi prezentate dansuri de catre formatia „Romanasul”
Prezentarea programului va fi asigurata de doamna profesoara Maria Stati Goran si se spera intr-o prezenta cat mai mare, nu numai datorita faptului ca intrarea este libera, ci a constientizarii importantei momentului, chiar daca programa de invatamant, in continua schimbare, prevede tot mai putine cunostinte de istorie, in general, si implicit de istorie nationala, in special.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.