Animalele de casa sunt sterilizate GRATUIT

Animalele de casa sunt sterilizate GRATUIT

0 98

Avem o veste buna pentru iubitorii si ingrijitorii de animale: asociatia ROBI a decis sterilizarea gratuita a pisicilor si cainilor de companie, dar si cei fara stapan au parte de acelasi tratament „fara cost”.
Doar astfel se poate tine sub control inmultirea lor pe strazi, dat fiind faptul ca cei care nu-si pot permite cheltuielile de sterilizare decid sa abandoneze puii nascuti de patrupedul lor.
Programul lansat de asociatia ROBI, care se ocupa de protectia animalelor, este numit „Stop Abandonului!” si vizeaza doar sterilizarea gratuita a femelelor, nu si castrarea masculilor, care se poate face, insa, contra cost.
Puteti sustine programul de sterilizari gratuite ” STOP! ABANDONULUI ” donand, sponsorizand sau directionand 2% din impozit catre Asociatia ROBI.
Pentru fiecare animal sterilizat gratuit trebuie sa prezentati o copie dupa BI sai CI si sa semnati fisa de “Sterilizare gratuita”.
Programul gratuit se refera strict la interventia chirurgicala de sterilizare si nu are in vedere alte manopere, precum tratamente, vaccinari sau alte interventii chirurgicale. Asociatia nu poate asigura transport, asa ca transportarea animalelor la cabinete cade in sarcina dumneavoastra.
In Brasov, situatia animalelor fara stapan este dramatica. Desi pe strazi cainii au mai disparut din cauza, si nu datorita, activitatii desfasurate de Serviciul Public de Gestionare a Animalelor (SPGA) din cadrul Primariei Brasov, acest lucru nu este tocmai imbucurator. Acesti caini au ajuns in rai pentru ca, odata ajunsi aici, au fost macelariti cu sange rece. Angajatii acestui serviciu au fost cercetati penal in luna iulie a anului trecut deoarece au eutanasiat zeci de caini gazduiti la azilul de caini de la Stupini.
Anul trecut au fost adusi, in total, la Adapostul pentru cainii fara stapan ce apartine Serviciului Public de Gestionare a Animalelor Brasov, 1.827 de caini din alte localitati, iar alti 477 caini ridicati au fost ridicati si transportati la adaposturi pentru cainii fara stapan din localitatile respective. Din municipiul Brasov au fost ridicati 3.466 de caini comunitari. Dintre acestia 849 de caini au fost adoptati, 27 de catre cetateni, iar 822 de Asociatia de protectie a animalelor „Milioane de prieteni”, iar 53 de caini au fost revendicati.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.