ANI, prioritatea noului sef al Justitiei

ANI, prioritatea noului sef al Justitiei

0 157

Ceea ce n-a reusit Monica Macovei pana la sfarsitul mandatului, succesorul ei la carma Justitiei spune ca va face in doua saptamani. Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, este sigur ca legea privind Agentia Nationala de Integritate va fi adoptata in cel mult doua saptamani. El a precizat ca isi doreste adoptarea acestui proiect intr-o forma cat mai apropiata de cea a Guvernului.


Chiuariu, le-a cerut senatorilor sa urgenteze dezbaterea in comisii a legii privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate. Tudor Chiuariu s-a aratat optimist si in privinta termenului in care va fi adoptat proiectul de lege.


Comisia juridica si cea privind drepturile omului din Senat se vor reuni, miercurea viitoare, pentru a adopta raportul la proiectul de lege privind Agentia Nationala de Integritate (ANI). Senatorii juristi au luat aceasta decizie la propunerea lui Doru Ioan Taracila (PSD), care a afirmat ca are mandat din partea partidului sau pentru urgentarea dezbaterii proiectului ANI in Senat.


Si premierul Calin Popescu-Tariceanu a cerut in repetate randuri urgentarea dezbaterii acestui proiect, aflat in dezbaterea Senatului de la inceputul sesiunii parlamentare. Proiectul a fost adoptat de Camera Deputatilor, iar Senatul este camera decizionala.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.