Angiograf de 1 milion de euro la Spitalul Judetean

Angiograf de 1 milion de euro la Spitalul Judetean

0 767

Printr-un proiect cu fonduri europene derulat de Academia de Stiinte Medicale, Spitalul clinic judetean de urgente a fost dotat cu un angiograf de ultima generatie pentru patologia cardiovasculara. Aparatul va ajuta sute de pacienti care sufera de boli cardiovasculare atat din judetul Brasov cat si din Covasna sau Prahova

Printr-un proiect cu fonduri europene derulat de Academia de Stiinte Medicale, Spitalul clinic judetean de urgente a fost dotat cu un angiograf de ultima generatie pentru patologia cardiovasculara. Aparatul va ajuta sute de pacienti care sufera de boli cardiovasculare atat din judetul Brasov cat si din Covasna sau Prahova.
Prin proiectul „Dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare-dezvoltare si crearea de noi infrastructuri” derulat de Academia de Stiinte Medicale, angiograful pe care specialistii il asteptau de multa vreme a ajuns, in sfarsit, la Brasov. Aparatura in valoare de 1 milion de euro nu ar fi putut fi achizitionata de conducerea spitalului sau din fondurile de la Consiliul Judetean.
Fondurile europene, mai ales cele pe cercetare, sunt o oportunitate pe care spitalele brasovene nu trebuie sa o rateze, considera si autoritatile judetene.
Noul angiograf va permite medicilor sa reduca timpii de asteptare pentru pacienti. Prin aplicarea noilor metode non invazive se vor reduce si cheltuielile publice pentru ca interventiile de stentare vor fi decontate in urmatorii cinci ani tot din fondurile europene.angiograf
Asta inseamna ca sute de pacienti vor beneficia gratis la spitalul judetean de proceduri care in clinicile private ajung sa coste 13-15 mii de euro, spune dr. Florin Ortan, seful Departamentului Cardiologie Interventionala al SCJU Brasov.
Departamentul de cardiologie interventionala a Spitalului Judetean Brasov asigura urgenta pentru un milion 200 de mii de persoane din Brasov, Covasna si de pe Valea Prahovei pana la Comarnic. Angiograful aflat in dotare de 8 ani, desi era bine intretinut, nu era suficient pentru necesitatile pacientilor.
Proiectul cu fonduri europene se desfasoara si in alte 16 spitale din tara care au fost de asemenea dotate cu astfel de aparate. Cu noile angiografe medicii vor stabili mai usor si mai precis diagnosticul si tratamentul. Valoare integrala a proiectului se ridica la 25 de milioane de euro.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.