Angela Merkel in dificultate

Angela Merkel in dificultate

0 65

Cancelarul german, doamna Angela Merkel, ar putea fi obligata ca, in cele din urma, sa-si dea acordul in privinta aderarii Ucrainei si Georgiei la structurile NATO.
Pana acuma doamna Merkel a respins cererea SUA de suplimentare a trupelor germane in Afganistan, pentru stationarea acestora in sudul tarii, acolo unde se afla fieful talibanilor, aceasta zona fiind mult mai periculoasa decat celelalte regiuni afgane.
Deasemenea cancelarul Merkel s-a pronuntat si impotriva scutului american antiracheta din Cehia si Polonia, scutul reprezentand un pericol potential pentru Germania vecina.
Aceste doua refuzuri ar putea-o obliga pe doamna Merkel la acceptarea macar a unei doleante a Washingtonului, cea a aderarii Georgiei si Ucrainei.
Iar dificultatea in a lua o hotarare in aceasta privinta este cauzata de declaratia lui Dmitri Rogozin, ambasadorul rus la NATO, declaratie insinuand amenintare: “NATO ar putea prelua un rest din actuala Georgie, fara Abhazia si Osetia de Sud, precum si o Ucraina instabila politic. In schimb ar pierde pentru ani indelungati amicitia Rusiei.”
Iar doamna Merkel nu uita ca in Germania utilizatorii casnici si industriali folosesc gaz metan rusesc, in contrast cu responsabilii romani de la varf.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.