Angajatii Nitramoniei, cu jalba-n protap la AVAS

Angajatii Nitramoniei, cu jalba-n protap la AVAS

0 114

Asemenea situatiei de la Tractorul, si angajatii Nitramoniei Fagaras se confrunta cu problema neincasarii salariilor. Din acest motiv, saptamana trecuta, liderii de sindicat ai societatii au facut un drum la Bucuresti, in speranta ca presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, va binevoi sa le asculte pasurile si sa gaseasca o rezolvare. Ceea ce nu s-a intamplat, mai mult, seful Autoritatii nici nu si-a aratat fata, cel care a fost trimis sa discute cu sindicalistii fiind vicepresedintele AVAS, Laszlo Gyerko.


Intrarea Romaniei in UE a dezavantajat Nitramonia, intrucat normele europene impun ca explozivii produsi la Fagaras sa aiba marcajele Comisiei Europene. Cum acest lucru inca nu s-a intamplat, Nitramonia a fost pusa in situatia de a nu-si mai putea vinde produsele de la 1 ianuarie. Din acest motiv, sindicalistii au cerut AVAS sa intervina pentru a obtine o derogare de la aplicarea acestor prevederi europene.


Liderul de sindicat, Lucian Cupu, sustine ca cei 550 de angajati de la Nitramonia nu si-au mai primit salariile de 6-7 luni, sumele salariilor restante ridicandu-se la 1,5 milioane lei. Iar ceea ce urmeaza, sustin sindicalistii, vor fi noi proteste.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.