Angajatii de la Constructii Aeronautice SA Ghimbav se pregatesc de proteste

Angajatii de la Constructii Aeronautice SA Ghimbav se pregatesc de proteste

0 114

Angajatii de la Constructii Aeronautice SA Ghirmbav ameninta cu proteste de strada. Ei sunt nemultumiti ca de o luna si jumtatate nu si-au incasat salariile si nici nu au promisiuni ferme pentru o anumita data la care s-ar intampla acest lucru.
Suba Arpad, liderul Sindicatului Liber de la ICA Ghimbav, la care sunt afiliati si lucratorii de la Constructii Aeronautice a declarat ca oamenii sunt in pragul revoltei. Situatia a degenerat in momentul in care, in incapacitate de plata fiind, societatea nu a fost lasata de AVAS sa intre in lichidare voluntara, pe motiv ca se intentioneaza vanzarea fabricii. Oamenii se tem ca vor avea de suferit, urmand sa munceasca neremunerati cu lunile, pana cand vanzarea se materialializeaza. Abia dupa vanzare, din banii obtinuti, s-ar putea realiza plata salariilor. Exista un astfel de precedent, in cazul Top Therm, iar oamenii sunt disperati.
Cel putin sase luni, situatia este neclara. Este termenul dat de Guvern AVAS-ului pentru privatizare, abia dupa acest termen, in cazul in care societatea nu se vinde, sa se procedeze la lichidarea voluntara. Sunt insa si sanse reale de vanzare, americanii de la Liberty Aerospace fiind interesati de aceasta companie, dar si de Toptherm, cu conditia sa detina controlul la Constructii Aeronautice.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.