Angajatii brasoveni sunt scoliti pe banii Uniunii Europene

Angajatii brasoveni sunt scoliti pe banii Uniunii Europene

0 73

Angajatii brasoveni au acum posibilitatea de a se scoli pe bani proveniti din fondurile europene create de Uniunea Europeana.
O firma din Rasnov, Redis Consult, urmeaza sa primeasca peste 170 000 de euro pe o perioada de doi ani pentru a organiza mai multe module de servicii de consultanta si formare profesionala la care ar putea fi incadrati 120 de persoane, in principal, medici si angajati ai societatilor comerciale brasovene.
Proiectul amintit prevede organizarea a sase grupe de cate 20 de persoane, acestea urmand sa fie formate in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, informeaza Ziarul Financiar.
Proiectul, intitulat „Programe de formare profesionala in domeniul TIC pentru personalul medical si angajati”, a fost depus in iulie 2008 in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”.
Cursurile sunt gratuite si dureaza trei luni de zile, iar la sfarsit angajatii primesc o diploma acreditata de Ministerul Educatiei si de Ministerul Muncii.
”Avem trei traineri care predau aceste cursuri. Promovarea proiectului s-a realizat prin materiale publicitare in presa locala, afise si discutii cu grupurile tinta”, a declarat managerul proiectului, citat de Ziarul Financiar.
Firma urmeaza sa depuna opt cereri de rambursare pe parcursul celor doi ani de implementare, pentru a-si recupera sumele investite, avand in vedere ca procedura obtinerii fondurilor nerambursabile este decontarea.
Cofinantarea companiei este de 5% din valoarea cheltuielilor eligibile, adica circa 8.500 de euro. Redis Consult a avut in 2008 venituri de circa 145.000 de euro si are doar cinci angajati.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.