Angajati-va in PR

Angajati-va in PR

0 90

O fi ea criza mondiala, dar daca va angajati in domeniul PR va capatuiti, caci aveti salarii de la 250 pana la 2.500 euro pe luna. Luna de treizeci de zile, nu satelitul natural al pamantului.
Iata si calitatile necesare: sa puteti fi foarte bine organizat, sa cunoasteti aproape ca un academician – se intelege ca nu din astia pe puncte – gramatica limbii romane, sa va placa sa vorbiti la telefon – avantaj damele! – nu strica ceva studii superioare in domeniul relatii publice sau jurnalism si cunoasterea unei limbi straine, cel putin, dar asa incat sa inteleaga si interlocutorul ce spuneti.
Iata si cam ce trebuie sa faca un PR-ist pentru cel care l-a angajat: sa fiti in stare sa organizati evenimente (se intelege ca nu tamponari cu masina Politiei sau scandaluri la carciuma din colt sau incendii in tribuna stadionului sau la depozitele concurentei), sa stiti sa tineti relatia cu jurnalistii (de pilda mie sa nu-mi spuneti, ba, mosule, mai tunde-te, ci sa ma laudati ca ce tanar arat cu barba), sa actualizati bazele de date, sa stiti sa vorbiti la telefon (nu vorbiti pe nas ca centralistele, ci ca si cum va intalniti cu iubita crezuta pierduta in bratele altuia), sa stiti sa trimiteti e-mailuri unse cu miere peste fierea continutului, sa puteti aranja, la nevoie, o ikebana si alte cateva asemenea maruntisuri.
Daca indepliniti conditiile astea si mai gasiti si un patron pe care sa-l convingeti ca-l intreceti la mintit – chestie grea, dar nu imposibila – va puteti aranja cu salariile aratate la inceputul articolului.
Atata doar ca o sa va cam omoare ritmul, iar priza in care veti fi bagati va prezenta un continuu pericol de incendiu.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.