Anestezie cu Sugammadex, de …top!

Anestezie cu Sugammadex, de …top!

0 130

Un produs „revolutionar” in anestezie a fost lansat, sambata, in Romania, medicamentul, utilizat pentru a grabi recuperarea in urma administrarii relaxantelor musculare, de obicei la sfarsitul interventiei chirurgicale, facand ca bolnavul sa fie complet treaz in 2 minute dupa incheierea operatiei.
„Pentru noi, anestezistii, acest produs, Bridion (Sugammadex) este un miracol. Un pacient care se afla sub anestezie generala trebuie sa doarma, sa nu il doara si sa fie relaxat. La sfarstul operatiei, relaxarea trebuie remisa. Pana acum, am folosit niste substante care actionau mult mai lent. Sugammadex este de 18 ori mai rapid si in doua minute pacientul este complet treaz”, a explicat presedintele Societatii de Anestezie Terapie Intensiva (SATI), profesor doctor Serban Marinescu, managerul Spitalului Clinc de Urgenta „Elias ” din Capitala.
Relaxantele musculare sunt medicamente folosite in timpul unor interventii chirurgicale pentru a relaxa muschii, inclusiv muschii utilizati in respiratie. Relaxantele musculare usureaza interventia efectuata de catre chirurg. Bridion este folosit pentru a grabi recuperarea in urma administrarii relaxantelor musculare, de obicei la sfarsitul interventiei chirurgicale.
„Dupa relaxarea musculara moderata, timpul mediu de recuperare a fost intre 1,4 si 2,1 minute pentru 2 mg/kg Bridion, comparativ cu 17,6 pana la 18,9 minute pentru alt produs. Dupa relaxarea musculara profunda, timpul mediu de recuperare a fost de aproximativ 3,0 minute pentru 4 mg/kg Bridion, comparativ cu timpul de aproximativ 49,5 minute pentru alt medicament.
In utilizarea pentru recuperarea rapida, pacientii care au primit 16 mg/kg Bridion si-au revenit dupa 4,2 minute. Comparativ cu aceasta, recuperarea spontana din relaxarea musculara s-a produs dupa 7,1 minute. Doza standard de medicament este intre 2 si 4 mg per kilogram de greutate corporala, in functie de cantitatea de relaxant muscular care afecteaza muschii”, potrivit raportului EMEA, prezentat de specialisti la congres.
Sugammadex, produs al Companiei Schering-Plough, poate fi administrat numai de catre anestezist (un medic specialist in anestezie) sau sub supravegherea acestuia.
„Sugammadex este unul dintre cele mai bune medicamente care a intrat deja pe piata din Europa de patru luni, iar in Bucuresti trei spitale au avut spre testare cateva flacoane”, a spus seful clinicii de Anestezie Terapie Intensiva de la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, Ioana Grintescu, care apreciaza ca in cel mult o luna produsul va fi utilizat de cat mai multi doctori..
Medicii il vor folosi pentru operatiile dificile, cum ar fi cele facute pe coloana, la inima ori pe creier, 90 la suta din operatiile spitalelor de urgenta sunt cazuri grave care necesita anestezie generala. In cazul acestor interventii, medicii trebuie sa «paralizeze» temporar pacientii cu relaxante musculare puternice, cum va fi si Sugammadex.
„Spre deosebire de alte medicamente din aceeasi clasa, produsul are mai putine efecte secundare De asemenea, actioneaza mai rapid, mai puternic si intr-un mod mai sigur”, a precizat si profesorul Sorin Brull (SUA), dar si expertii francezi prezenti la congres.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.