Androneasca: NU sunt bani pentru lucrarile facute in scoli!

Androneasca: NU sunt bani pentru lucrarile facute in scoli!

0 149

Prezenta la sfarsitul saptamanii trecute la Brasov, ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu a deplans situatia financiara grea cu care ministerul pe care il conduce se confrunta. Conform acesteia, ministerul Educatiei are de platit pentru lucrarile facute in scoli, in ultimul an, suma de un miliard de euro!!!
„Datoriile sunt foarte mari si din pacate au fost generate si de o intelegere neoficiala intre autoritatile locale – de cele mai multe ori primarii, inspectoratele scolare si firmele de constructii care au castigat intr-o prima instanta licitatia. […] Un miliard de euro este imens in conditiile in care pentru investitii am avut in acest an suma de 200 de milioane de lei si probabil vom mai primi ceva saptamana viitoare, dar din pacate foarte putin pentru a acoperi datoriile pe care le avem in sistem”, a subliniat Ecaterina Andronescu.
Un motiv al acumularilor acestor datorii imense ar fi, conform ministrului, faptul ca, anul trecut, fiind vorba despre un an electoral s-au deschis foarte multe santiere fara a exista niste criterii predefinite pentru aceseta. La Brasov, Inspectoratul Scolar Judetean a anuntat ca are de primit suma de 900 de milioane de lei. Aceasta suma reprezinta banii pentru firmele care au executat diverse lucrari in scoli si care ameninta ca vor da in judecata ministerul daca nu-si primesc banii.
Interesant ar fi de aflat si cine sunt patronii firmelor care au prins aceste lucrari „interesante”, si cat de legale si corecte au fost licitatiile. La o adica, ar fi culmea ca doar din Ministerul Turismului si din cel al Sportului sa se scoata bani frumosi pentru „baietii destepti.”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.