Andrei Plesu in lupta cu Reactiunea… prorusa !!

Andrei Plesu in lupta cu Reactiunea… prorusa !!

0 1331

O serie de evenimente recente ingrijoreaza profund orice constiinta interesata de directia in care se indreapta tara. Ne scufundam iarasi  in mocirla sulfuroasa a anti-nationalismului desuet, care explodeaza in aceste zile prin mai multe voci. (Intre ele, evident Andrei Plesu, pe al carui text, incercam sa facem „corectii”) Atmosfera s-a imbacsit la Bucuresti si miroase urat, a mucegai intins pe peretii unei camere inchise. Cu ochii scosi din orbite, din subteranele sorosiste ies legiuni de acuzatori ai ” romanismului” desi nimeni,  nu-i ameninta lejera recrudescentza… O scurta recapitulare a celor mai recente evenimente, indica un fenomen: daca practic nu exista, trebuie sa „descoperim”dusmani: si atunci se inventeaza „manifestari” cu mesaj nationalist, antioccidental, ortodoxist si etnocentric.
Cea mai vizibila si socanta expresie a descoperirii „pericolului nationalist” o reprezinta asa zisa reciclare a lui Marian Munteanu, „un simbol al nationalismului de grota” – cum l-a numit un cretinoid cu creion intre dinti Cristian Pantazi.
In paralel, s-a inflamat scandalul de la Opera, cu mesaje, vezi Doamne, impotriva strainilor, ”Este aproape ireal sa vezi straini insultati intr-un spatiu cultural cosmopolit prin definitie doar pentru vina de a fi straini”crede isterizat insusi vechiul comunist (nu-i nicio gluma!) Andrei Plesu. La fel ca Ion Stanomir (alt antiroman bantuit de fixuri!), acuza ca nu avem de-a face cu o simpla coincidenta. Constantin Noica & Plesu & Liiceanu
Cititi-l:
In corul ruginit al acestor zile a intrat, se putea altfel, si Biserica‘.se screme profetic filizoful! I-auzi-ia cum…exemplifica: ”Este relevanta scrisoarea parintelui Justinian Oprina, un calugar oarecare dintr-o manastire din Mitropolia Clujului, publica un text banal ce nu rezuma deloc presupuse surse ale nationalismului romanesc(!!). Scrisoarea calugarului se incheia cu o somatie, care, crede ridicol dl. Plesu, sunt expresia maxima a …nationalismului extremist: „Trebuie să vă hotarati, domnule Presedinte, daca vreti să fiti presedintele românilor sau doar un stăpân străin peste hotarele României care ia decizii în beneficiul altor puteri.”
Dom’Plesu, sunteti om de carte! Pai pe langa ce  ii faceau Regelui Carol I batranii revolutionari Ion Heliade Radulescu si Cezar Boliac, scrisoarea anonimului calugar este scancet de copil…
Mai merita mentionat un eveniment aparent minor, dar care se incadreaza perfect in exaltarea sentimentului romanesc al fiintei. Universitatea Politehnica din Bucuresti a anuntat ca-i va acorda, titlul de Doctor Honoris Causa, Patriarhului Daniel, „pentru asigurarea continuitatii in credinta stramoseasca”.Extremism nationalist,srie alarmist dl.Plesu!
‘Apele nationalismului tulburi inunda azi societatea romanesca si cu greu mai poate fi oprit’,crede Dl.Plesu Daca oficializarea unui Rasputin (Munteanu adica!) in politica romaneasca devine politica de stat, cu atat mai periculos. Nu exista inca date certe, dar  inca trag nadejde ca tot ce se intampla azi in Romania nu este parte a unui proiect etnocentrist, cum l-a numit Stanomir, ci o ratacire generata de haosul politic intern.
 Sper ca Romania nu se joaca cu focul, ca nu aprinde ideile nationaliste in mod deliberat, cu scopul de a obtine maxim de efect artistic in 2018, cand vom sarbatori in mod simbolic suta de ani de la Marea Unire. Poate ca presedintele Klaus Iohannis se va abtine totusi de la tentatia de elibera demonii nationalismului in lipsa de alt proiect, de solutii si de viziune.
 Iata si alte idei nastrusnice ale dilematicului domn Plesu:

Nationalismul alimentat politic. Din 2012 incoace, PSD si guvernul Ponta au exploatat in mod programatic nationalismul si corolarul sau, antioccidentalismul latent, ca arma politica („mandria de a fi roman”, „Romania, colonie occidentala”). PLESU 1
Apeland la cea mai facila metoda de a obtine voturi, Ponta a dorit chiar sa construiasca un intreg program politic bazat pe confiscarea unuia din miturile fondatoare ale Romaniei. In plina campanie pentru prezidentiale, Ponta a investit masiv in imaginea de „unificator” al natiunii. A anuntat expressis verbis ca se angajeaza sa realizeze „a doua oara Marea Unire” la o suta de ani de la prima. Ceva imi spune ca acest proiect politic s-a mutat la Klaus Iohannis, mai ales ca presedintele sufera de complexul minoritarului si are nevoie de un plan nationalist pentru a dovedi cu asupra de masura apartenenta sa la romanism.
Nu as vrea sa fiu inteles gresit…(ca noua ne place cum vedeti dvs nationalismul)’ I-auzi-ia : Exista un nationalism bun, puternic si sanatos despre care nimeni nu vorbeste in gura mare. Exista un mod discret si eficient de a-ti iubi tara fara a-i face rau. Oricine munceste, respecta legea, se implica in problemele comunitatii lui, se bate pentru principii si valori, promoveaza competenta si cinstea isi trage tara cu inca un pas inainte. Patriotismul nu are nevoie de lozinci tipate strident, nu se manifesta prin ura fata de straini sau mintindu-ne cu unicitatea noastra.
Si incheie cu o prosteasca amenintare publica: „Drumul pe care a apucat Romania astazi duce catre intuneric, ne intoarce in trecut, ne indeparteaza de Occident si ne arunca direct in bratele Rusiei. (!?)
Pentru ca exact asa arata modelul preferat al Moscovei: o tara inchisa in ea insasi, eliberata de „jugul strain”, numai buna de intors din drumul ei catre Vest”. (ddr)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.