Andrei Marga este de părere că Ucraina se află în „frontiere nefirești”!

Andrei Marga este de părere că Ucraina se află în „frontiere nefirești”!

1 48

Andrei Marga, fost ministru, fost rector al Universității „Babes-Boliay” este de părere că Ucraina se află în „frontiere nefirești” și trebuie să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei și României. Acesta a făcut afirmațiile în cadrul unui eveniment desfășurat la Alba Iulia, unde și-a lansat cartea „Soarta democrației” în cadrul Târgului de Carte ”Alba Transilvana”.
„(…) Suntem într-o situație absolut specială și o supun cu toată răspunderea, Ucraina este în FRONTIERE NEFIREȘTI. Ea trebuie să cedeze teritorii Ungariei – Transcarpatia, Poloniei – Galiția, României – Bucovina și Rusiei – Donbasul și Crimeea. Sunt teritorii ale altor țări. Ne cramponăm, va fi conflict.
Să fim foarte limpezi, cât timp nu se rezolvă printr-o discuție și cu America și cu Rusia, Germania, Ucraina și cu China și nu se va ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferi”
, a spus Andrei Marga, răspunzând unei întrebări pe tema războiului din Ucraina.
Profesorul universitar este de părere că „ar trebui ca superputerile Statele Unite, China, Rusia și Uniunea Europeană să aibă o înțelegere pentru o nouă structură de securitate în Europa și în lume”.
„Cât timp nu e această structură de securitate, iar toate părțile se înarmează și vin pe câmpul de luptă din Ucraina, nu va fi posibilă democratizarea nici în Ucraina, nici în rest. Și restul e într-un fel confiscat și deturnat de la democrație”, a completat fostul ministru al Educației.


Marga a afirmat că știe situația din Ucraina în condițiile în care a fost la un moment dat responsabilul cooperării cu această țară din partea Guvernului României.
Acolo mai e mult până la democrație. Acolo, la ora actuală, partidele sunt interzise, televiziunile sunt sub controlul unuia dintre ele. Acolo sunt oameni foarte bogați care pleacă cu banii din țară. O țară din care marea parte a oamenilor pleacă cu bani, cu tot, n-are cum să fie nici democrație, nici dezvoltată”, a mai precizat fostul rector.
Andrei Marga a mai spus că „România nu are ce căuta în acest război”, susținând că țara noastră „are toate resursele să nu sufere criza energetică”. (https://www.7media.ro/11507)

Ăsta trădează România!
Fiindcă România e trup și suflet cu Ucraina și aliații. Cum să spui așa ceva?
Ce solidaritate mai e asta? Să ceri tu Bucovina de la Ucraina, pe care pe care i-au dat-o bolșevicii?
Ce-a luat Ucraina prin furt, a luat, și-a dublat teritoriul. Acum pretinde că a fost al ei de veci.
N-a spus Zelensky că românii au ocupat Bucovina? Și cât de frumos s-au purtat ei cu românii de acolo… Ca și cu alții. Mare trădător Marga ăsta! Cum să ceri așa ceva?
Păi noi suntem trup și suflet cu Ucraina. Să păstreze ce-a furat. Dacă e nevoie, le dăm și Bucovina de Sud.

PS.
Eu am postat frecvent din Andrei Marga. Și am spus, este unul dintre marii intelectuali români de astăzi. Am 4-5 cărți scrise de el. Chiar dacă n-a fost un ministru performant, ca filosof e de top. Cel mai mare exeget în Herbert Marcuse și Jurgen Habermas, filosofii de frunte ai Școlii de la Frankfurt.

Autor: Angelo Davidescu
Sursa: facebook.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.