Andreea Marin Banica si un sibian au creat primul magazin online caritabil

Andreea Marin Banica si un sibian au creat primul magazin online caritabil

0 121

Sibianul Ion Popescu a conceput alaturi de Andreea Marin Banica primul magazin online din Romania dedicat responsabilizarii sociale individuale.
Ce este www.charitygift.ro ? Primul magazin online din Romania dedicat responsabilizarii sociale individuale („citizen social responsability (CSR)”). Charitygift.ro este un proiect la care lucreaza numai voluntari aflati in Bucuresti, Sibiu, Iasi, Timisoara, Constanta , precum si alte colturi de tara si care isi propune transformarea actelor de caritate, de multe ori transformate in actiuni cu caracter exclusivist, in activitati comune, uzuale, la care poate avea acces oricine, oricand, singura conditie fiind …conexiunea la Internet! Site-ul poate fi accesat deja si este activ in versiune BETA.
„M-a impresionat vointa voluntarilor de a-si pune timpul, priceperea, relatiile la dispozitia acestui proiect care a insemnat luni intregi de efort considerabil si de aceea m-am alaturat lor”, a marturisit Andreea Marin Banica.
Ideea Charitygift.ro e simpla: e la indemana oricarui om care are acces la Internet sa cumpere ceva ce ii este necesar fara sa mearga la un magazin traditional, ci de la el de-acasa, stiind ca printr-un singur click poate oferi un ajutor, fara un efort financiar suplimentar, din partea sa. Adica obiectele pe care le vezi afisate si descrise pe site sunt oferite spre cumparare de catre companii care decid sa faca un gest umanitar prin donarea unui procent prestabilit catre o cauza umanitara despre care gasesti informatii tot pe site, iar produsele nu sunt la preturi mai mari decat cele din magazinele traditionale (furnizorul isi ia aceasta responsabilitate pentru a avea acces la Charitygift cu produsele sale). Procentele pe care furnizorii le doneaza variaza intre 5% si 50%, dar exista si cazuri in care se doneaza valoarea totala a produsului vandut prin CharityGift.ro, cand compania isi permite acest lucru.
Intreaga interfata a acestui site este facuta de un webdesigner sibian. Ion Gabriel Popescu a construit benevol aceasta pagina si crede ca a avut numai de castigat de pe urma proiectului. „M-am hotarat sa ma alatur acestui proiect pentru ca, in urma cu cativa ani, am intrat prima oara in lumea voluntariatului si am avut foarte multe de invatat. Am avut sansa sa vad cum se lucreaza profesionist, cum se coordoneaza un proiect, am calatorit si mi-am facut prieteni, de la care am invatat lucruri noi. Imi doresc de ceva vreme sa ma implic intr-un asemenea proiect si am ales aria de IT pentru ca in acest domeniu am cea mai multa experienta”, a declarat Popescu, care este si voluntar AIESEC si a terminat Facultatea de Informatica din cadrul Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu.
Charitygift.roeste un magazin online cu diverse produse, a caror contravaloare va fi directionata, total sau partial, catre una sau mai multe din ONG-uri de protectie sociala, de sanatate, protectia mediului, protectia animalelor, minoritati, arta, cultura si educatie. „Procentele pe care furnizorii le doneaza variaza intre 5% si 50%. Avem si cazuri in care se doneaza valoarea totala a produsului vandut prin CharityGift.ro” , a declarat Nicoleta Talpes, initiatoarea proiectului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.