Ancheta la Oficiul de Cadastru Brasov

Ancheta la Oficiul de Cadastru Brasov

0 197

Primaria Brasov a cerut ancheta la Oficiul de Cadastru! Oficialii municipalitatii sunt convinsi ca aici s-a instalat de mai multa vreme o caracatita imobiliara, in tentaculele careia au incaput mai multe terenuri din Brasov si imprejurimi. Cazul semnalat si la Oficiul National de Cadastru este cel al unei angajate a biroului, care a deschis proces de uzucapiune pe un teren pe care Primaria urma sa-l foloseasca drept despagubire pentru o proprietate revendicata si recastigata. Functionara a avut acces la informatii si parghiile necesare pentru a uzucapa acest teren cu o suprafata de aproximativ 9 mii de metri patrati, situat in zona Warthe. In opinia Primariei, oficiul se face vinovat fie de dezinteres si neglijenta in serviciu, fie de interese oculte.
In opinia municipalitatii brasovene, Oficiul de Cadastru se comporta ca o societate comerciala si ar putea fi vinovata de mai multe prejudicii patrimoniale cauzate Primariei. Unul dintre acestea se leaga de terenul de aproximativ 9 mii de metri patrati din zona Warthe, unde locuieste si angajata Oficiului de cadastru. Pentru ca terenul avea o situatie juridica incurcata, Judecatoria a somat Primariei Brasov sa se prezinte pentru lamuriri. Coincidenta sau nu, somatia judecatoriei este semnata de judecatoarea Anda Sampetru, aceeasi care a emis si sentinta definitiva, irevocabila, executorie in cazul terenului situat sub pasajul de la Darste. Cea care obliga practic municipalitatea sa darame obiecivul, pentru a elibera un terenul revendicat si castigat, aflat in jurul unuia din pilonii podului.
Pentru a se prezenta in fata instantei, Primaria a solicitat oficiului de cadastru cartea funciara desfasurata pentru acest teren. Oficiul a taraganat demersul pana cand termenul fixat de instanta a fost depasit cu 4 zile si, extrem de important, fara sa opereze nimic in documentatie. Ceea ce denota faptul ca oficiul de cadastru fie nu a dorit ca primaria sa obtina documentul atat de necesar in instanta, fie a avut alte planuri cu respectivul teren, fie a manifestat neglijenta in serviciu si dezinteres.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.