ANATEMA POPII

ANATEMA POPII

0 76


Si a aparut popa, cu poalele sutanei in vant, sa faca ordine in maghiarimea de cetatenie romana. Se pare ca l-a muscat vreun sarpe budapestan pitit printre toalele istoriei. Acuma vrea sa desfiinteze UDMR-ul, bagandu-i sula in coaste ca nu lupta destul de dur impotriva subjugarii majoritare.


Seful UDMR, Marko Bela, este comparat de popa Laszlo Tokes cu raposatul Ceausescu, fara sa-si dea seama ca Marko este mult mai viclean, datorita culturii superioare probabil, decat fostul satrap oltean. Dar popa da din coate, ca nu-i mai ajunge amvonul ?si vrea si sefie laica. Si daca tot si-a luat adio de la Doamne-Doamne, hai sa fie sef pe pamant. Joaca in echipa durilor si dribleaza orice bun simt, adversarii care nu-i paseaza lui mingea simtindu-i faulturile.


Astfel afirma ca echipa lui Marko este totalitara si corupta. Ca e corupta se stie. Ca e totalitara o simt romanii din judetele secuiesti. Insa cum sa se inteleaga popa cu dascalul daca se apropie europarlamentarele si pe lista de cantareti cu glas insinuant acesta din urma are vocea mai dulce si mai adormitoare sic anta la ferastraiasul cu care ciunteste tot timpul cate putintel din normalitatea constitutionala a Romaniei. In schimb popa canta la barda de sub sutana si multa lume,chiar bodoganind aceeasi limba maternal, fuge de langa blagoslovelile sale speriata.


Astfel are mari sanse sa-i fuga de sub nas fotoliul de Bruxelles. Si se vorbeste de vot uninominal la aceste alegeri.


Pe mine nu ma deranjeaza cu nimica faptul ca si-a bagat dracul coada intre asa-zisii sefi ai maghiarimii din Romania, ca tot functioneaza ilegal datorita guvernantilor postrevolutionari care i-au transformat, din uniune culturala, in curve politice cu care sa ajunga la ciolan.


Purtarea lor ajunge sa-i faca antipatici pe toti cetatenii romani de etnie maghiara, oameni altfel pasnici si la locul lor in mare parte.


Peste toate si pe deasupra mai vine si Scaraotchi sub infatisare basesciana ca sa toarne gaz pe un foc adus din stepele Asiei. Astfel este imposibil sa nu se vada interese straine insotite de sponsorizarile de rigoare in slujba dictonului “Divide et impera “.


?


Dan Bota?????????????????????????????????


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.