Analiza meci Simona Halep vs Garbine Muguruza în semifinale de la Australian...

Analiza meci Simona Halep vs Garbine Muguruza în semifinale de la Australian Open

0 94

Simona Halep – Garbine Muguruza 6-7, 5-7

Simona Halep, numărul trei mondial, a fost învinsă de Garbine Muguruza, scor 6-7 (8-10), 5-7, joi, la Melbourne, în semifinalele de la Australian Open.
Muguruza (26 ani, 32 WTA) a obţinut victoria după două ore şi 5 minute, graţie unui joc foarte ofensiv, foarte agresiv, prin care a împins-o şi a presat-o mereu pe Halep.
Meciul a fost unul pe muchie de cuţit de la un capăt la altul, în care Halep şi-a creat multe oportunităţi, dar Muguruza s-a salvat cu serviciul.
Primul set a fost unul foarte echilibrat, în care ambele jucătoare au avut avantaj la un moment dat. Halep a fost la conducere cu serviciul până la 3-2, apoi Muguruza a reuşit trei game-uri consecutive şi s-a desprins la 5-3. Halep a revenit în joc şi a reuşit să egaleze (5-5), a avut 6-5 şi a ratat două mingi de set, iar apoi s-a ajuns în tie-break. Muguruza a condus cu 3-0, Halep a făcut apoi patru puncte consecutive, a salvat două mingi de set, a ratat alte două (7-6 şi 8-7), iar în cele din urmă iberica a reuşit să se impună cu 10-8.
În actul secund, Halep a reuşit să rupă echilibrul şi s-a desprins la 4-2, apoi a avut 5-3, dar nu a reuşit să fructifice acest avantaj. Muguruza a întors soarta setului şi a câștigat cu 7-5, după patru game-uri consecutive.

Declarație Darren Cahill
„A fost o luptă mare ieri (n.r. joi), felicitări pentru Garbi (n.r. Muguruza) și Conchita. Abia aștept să urmăresc o finală feminină frumoasă. Ghinion pentru fata noastră, Simona Halep. Suntem mândri de tine. Lupți, înveți, muncești, revii mai puternic. Asta vom face”, a scris Cahill pe contul său de Twitter.

halep game schett mats

Analiză Barbara Schett & Mats Wilander
Barbara Schett crede că momentul crucial al meciului a fost în tie-break-ul primului act, când Simona Halep aratat două mingi de set. De partea cealaltă, fostul mare campion suedez a subliniat, la Game, Schett & Mats, pe Eurosport, punctul slab al sportivei noastre: venirile la fileu.

Barbara Schett: Ce victorie pentru Garbine Muguruza și ce nivel ridicat al meciului!
Mats Wilander: Simonei nu-i place să vină la fileu. Garbine, de partea cealaltă, se simte foarte bine la fileu, pune presiune pe tine venind acolo.

Barbara Schett: A dictat punctele Garbine, a jucat cu mai mult curaj. De asta cred că a meritat victoria.
Mats Wilander: Când începe să câștige, câștigă încredere, are două Slam-uri, are șanse să-l câștige pe al treilea.

Barbara Schett: A fost un moment crucial când Simona a avut două mingi de set (n.r. în tie-break-ul primului set).
Mats Wilander: Cred că și Simona știe că mai trebuie să îmbunătățească ceva la serviciu și la loviturile din spate. Și că trebuie să vină la fileu.

Garbine Muguruza va juca în finală cu americanca Sofia Kenin (15 WTA), care a dispus în prima semifinală de liderul mondial, australianca Ashleigh Barty, cu 7-6 (8/6) 7-5, un scor aproape identic cu cel din a doua semifinală.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.