Analgezicele te baga in coma

Analgezicele te baga in coma

0 102

Analgezicele sunt medicamente puternice si trebuie consumate numai la recomandarea medicului specialist. Inainte de a a lua astfel de medicamente consulta medicul sau farmacistul. Luate in mod gresit, analgezicele pot chiar accentua durerea.
Aproape 20.000 de americani sunt spitalizati anual cu leziuni hepatice din cauza consumului excesiv de Acetaminofen, cunoscut sub numele de Paracetamol, relateaza in ultimul sau numar New Scientist. Jennifer King de la Northwestern University din Chicago subliniaza: clientii cumpara cu usurinta si fara sa se gandeasca la potentialul toxic al analgezicelor.
Printre cele mai cunoscute si folosite analgezice se numara aspirina, paracetamolul, codeina sau ibuprofenul. Atunci cand avem dureri, luam astfel de medicamente fara sa consultam un medic inainte. Avantajul acestor medicamete este ca durerile dispar foarte repede. Folosirea pe termen lung a analgezicelor, fara aprobarea medicului specialist, duce insa la grave probleme de sanatate.
Prin urmare, exista riscul real de supradozaj, avertizeaza oamenii de stiinta, care sugereaza o etichetare universala pentru Acetaminofen, care sa contina informatii cu privire la doza maxima admisa si posibilele efecte negative asupra ficatului.
In plus fata de reactia la ficat, Paracetamolul poate provoca anemie, colica renala, alergie manifestata ca eruptie pe piele. Astfel, leziunile hepatice sunt posibile atunci cand se iau mai mult de 10 grame de paracetamol. Primele simptome ale supradozajului sunt resimtite in termen de 12 de ore si aceasta poate duce la coma, aritmii si chiar deces, avertizeaza expertii.onibile liber in comert.
Cand sunt luate necorespunzator, fara recomandarea medicului si pe o perioada lunga de timp, analgezicele pot avea consecinte grave asupra sanatatii. Printre efectele secundare ale administrarii de analgezice se numara problemele stomacale, atacurile de cord, distrugerea ficatului si chiar decesul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.