ANAF-ul redescoperit de catre FMI

ANAF-ul redescoperit de catre FMI

0 85

Noua misiune a Fondului Monetar International (FMI), Uniunii Europene si Bancii Mondiale care se afla in Romania, in perioada 25 octombrie – 7 noiembrie 2011 a gasit cum a lasat ANAF. Cele trei delegatii ar trebui sa faca un bilant al politicilor bugetare in cadrul unei noi evaluari a acordului stand-by de tip preventiv cu Romania, dar si alte angajamente cum ar fi controlul averilor sau reformare MF si ANAF.
Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, s-a intalnit vineri cu seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, cu care a discutat despre controlul marilor averi si despre continuarea restructurarii ANAF.
“Nu putem vorbi inca de niste concluzii, discutiile vor continua zilele urmatoare. Am discutat despre strategia noastra de continuare a reformarii institutiei, de restructurare, de modernizare a sistemului IT, despre simplificarea sistemului de declaratii fiscale si despre strategia de includere a metodelor indirecte de control al marilor averi”, a declarat presedintele ANAF, dupa intalnirea cu seful misiunii FMI.
Practic, dincolo de ce declara Blejnar vorbind despre nimic, reprezentantii celor trei institutii mondiale si europene, nu au putut identifica niciun progres la nivelul celor doua institutii ramase cam acolo unde erau in 1989 (M.F.) sau pazitoarea evazionistilor – ANAF. Legat de controlul averilor nu s-a facut nimic in afara interventiilor asupra veniturilor bugetarilor sau pensionarilor si batalia castigata de ANAF in lupta cu ziaristii, actorii si …lautarii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.