ANAF solicitat pentru esalonare datoriilor catre STAT

ANAF solicitat pentru esalonare datoriilor catre STAT

0 140

Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor (ANEIR) a solicitat ANAF incheierea unui moratoriu, din 15 februarie 2009, pentru obligatiile la bugetul de stat ale agentilor economici, prin care sa li se permita acestora esalonarea datoriilor aparute din cauza crizei.
„Am solicitat Agentiei Nationale de Administrare Fiscala incheierea, din 15 februarie, a unui moratoriu pe obligatiile fiscale la bugetul de stat ale agentilor economici, care sa le permita acestora esalonarea datoriilor aparute pe fondul crizei financiare. Masura va fi valabila pentru firmele care, inaintea inceperii crizei, aveau un comportament de plata normal”, a declarat, pentru NewsIn, secretarul general la ANEIR, Mihai Ionescu.
El a precizat ca moratoriul va fi instituit cu scopul de a permite firmelor accesul la finantare si la fondurile europene, dar a adaugat ca nu s-a stabilit inca daca firmele vor fi obligate sau nu sa plateasca penalizari.
„In cazul in care, in Uniunea Europeana, se permite esalonarea datoriilor inregistrate de firme pe fondul crizei, fara plata penalizarilor, am putea lua si noi aceasta masura, care practic reprezinta ajutor de stat. Daca nu, firmele ar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.