ANAF promite o micsorare a termenului de rambursare a TVA pana la...

ANAF promite o micsorare a termenului de rambursare a TVA pana la 15 zile!!

0 476

ANAF, sub presiunea CE, anunta ca vrea sa reduca perioada medie de rambursare a TVA la maximum 15 zile. Desigur nu poate face acest lucru fara sprijin parlamentar prin modificarea legislatiei de catre Ministerul Finantelor si Curtea de Conturi.
„Dupa ce am redus termenele medii de solutionare a deconturilor de TVA cu optiune de rambursare de la 180 la cca 60 de zile, urmatorul nostru obiectiv este de a ajunge sa rambursam TVA in maximum 15 zile. Noi suntem pregatiti din punct de vedere administrativ, insa acest lucru poate fi realizat doar cu conditia ca Ministerul Finantelor Publice si Curtea de Conturi sa modifice cadrul legislativ actual”, a declarat Gelu Stefan Diaconu, presedinte ANAF, citat in comunicat institutiei.
Comisia Europeana a inchis procedura de infringement (constatare a neindeplinirii obligatiilor) fata de Romania in privinta nesolutionarii unui numar important de deconturi de TVA intr-un termen rezonabil, anunta Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) intr-un comunicat.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.