ANAF Brasov infirmă zvonurile despre un atac cibernetic!

ANAF Brasov infirmă zvonurile despre un atac cibernetic!

0 365

Purtătorul de cuvânt al instituţiei a explicat că motivul pentru care computerele nu au funcţionat pentru o scurtă perioadă de timp în acest weekend au fost lucrările de mentenanţă la serverele instituţiei, anunţate oficial încă de la finele săptămânii trecute

Purtătorul de cuvânt al instituţiei a explicat că motivul pentru care computerele nu au funcţionat pentru o scurtă perioadă de timp în acest weekend au fost lucrările de mentenanţă la serverele instituţiei, anunţate oficial încă de la finele săptămânii trecute. Cei care nu au putut accesa site-ul au crezut însă că este vorba de un atac cibernetic.
La finalul săptămânii trecute, un atac cibernetic de mare amploare a afectat computere din 150 de ţări. România se numără printre ţările în care atacurile au fost cele mai virulente, însă ANAF Braşov spune că nu a fost cazul şi la instituţia braşoveană.
Purtătorul de cuvânt susţine că a anunţat încă de vineri că vor av ea loc lucrări de mentenanţă ale serverelor ce deservesc ANAF şi Direcţia Vamală. Mulţi cetăţeni nu au apucat să afle şi au reclamat că instituţia ar fi fost victima unui atac cibernetic.
Nicoleta Constantin, purtător de cuvânt ANAF Braşov, îi asigură însă pe contribuabili că serverele ANAF şi ale Direcţiei Regionale Vamale – parte din ANAF – sunt perfect funcţionale.
Luni nu au fost probleme şi instituţia a funcţionat în parametri normali.
Tot luni, la mai multe filiale ANAF din ţară au avut loc greve ca urmare a nemulţumirilor funcţionarilor de la Fisc.
Nu şi la Braşov, însă, unde activitatea a decurs normal la ghişeele din Centrul Civic iar cetăţenii au putut plăti taxele şi impozitele fără probleme.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.