Ana Maria Popescu, cea mai bună spadasină a lumii, pentru a cincea...

Ana Maria Popescu, cea mai bună spadasină a lumii, pentru a cincea oară

0 45

Ana Maria Popescu reuşit un nou record în scrimă. Sportiva din România a câştigat pentru a cincea oară titlul de cea mai bună spadasină a lumii, la capătul unui an dificil, în care a trecut peste inactivitatea cauzată de pandemie şi operaţia de la genunchi. Ana Maria Popescu a pierdut la tuşa de aur finala olimpică, însă şi-a adăugat în palmares a treia medalie olimpică din carieră, argint în proba individuală de spadă. Spadasina are în palmares două medalii olimpice de argint în probele individuale de spadă de la Beijing 2008 şi Tokyo 2021, însă în 2016 şi-a îndeplinit visul unui aur olimpic, pe care l-a câştigat alături de echipa de spadă a României, la Rio. În carieră, Ana Maria Popescu a mai obţinut 6 titluri mondiale, 11 titluri europene, dar şi 37 de Cupe Mondiale câştigate, fiind cea mai titrată scrimeră a României.

În cadrul unei ceremonii de la Lausanne, Ana Maria Popescu a primit pentru a cincea oară în carieră titlul de cea mai bună spadasină a anului. Ea a avut şi un mesaj după ce a primit medalia: “Sunt încântată, mândră şi foarte fericită să fiu aici la Lausanne la Congresul Federaţiei Internaţionale de Scrimă şi să primesc această distincţie, câştigătoare a ranking-ului mondial feminin, pentru a cincea oară. Niciodată nu am visat şi nu am crezut că voi ajunge aici, dar iată că s-a întâmplat. Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi şi când munceşti pentru ele. Vă mulţumesc tuturor! Mulţumesc echipei mele, mulţumesc federaţiei, clubului şi oamenilor care au fost zi de zi alături de mine pe acest drum al performanţei”, a fost mesajul Ana Mariei Popescu.

Ana Maria Popescu a fost desemnată cea mai bună spadasină a lumii în sezoanele: 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020, 2020-2021.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.