Ana fura, Anafura, ANAF

Ana fura, Anafura, ANAF

0 712
Invechitul text de manual de scoala cu Ana are mere trebuie schimbat de urgenta. In Romanika dedulcita la sterpelit si evaziune, Ana fura. Este prezumtia de la care pleaca inspectorii Antifrauda, care concureaza din greu DNA, vedeta justitiara a ultimei jumatati de an.
Jinduind la popularitatea de care se bucura structura anticoruptie, confirmata de mai multe sondaje, ANAF-ul pe care mizeaza Victor Ponta in carpirea imaginii dezastruoase pe care o are in targ, dar si a bugetului despuiat de pomeni electorale si promisiuni fara sustinere, face victime printre micii intreprinzatori.
Desi pana si lectiile introductive de economie te invata ca astia, asa prapaditi cum pot parea, sunt coloana vertebrala a sistemului economic infipt pe cativa colosi industriali, fiscul si-a pus in gand sa-si starpeasca. Neavand acces si nici dezlegare la marii evazionisti, inspectorii ANAF dau iama in urzicile si steviile din piata ori in casele de marcat din gogoserii sau saormarii.
Sute de mici afaceri au fost inchise dupa ce in microcontabilitati s-au inregistrat 2-3 lei nedeclarati. Imensele succesuri ale campaniei de starpire a evaziunii sunt bilantul trist si rusinos al iuresului prin maruntisul caselor de marcat. Somati sa raporteze fapte fiscale marete cu orice pret, cotrobaitorii prin buzunarele micilor intreprinzatori comit exces de zel doar ca sa-i faca pe plac lui Ponta si sa satisfaca pohta premierului de a coordona si el o structura de justitie financiara. Asta dupa ce cea penala s-a apropiat periculos de mult de familia largita si chiar restransa a sefului Guvernului.
Punerea de lacate pe usile micilor investitori si a si mai maruntilor evazionisti vine odata cu zavorarea relatiei cu presa. Ponta s-a comportat deja ca o cucoana oparita cand intrebarile jurnalistilor despre gesturile neconstitutionale ale pesedistilor din Senat la votul in cazul Sova l-au deranjat peste masura. Victor Viorel a decis sa puna botul si sa nu mai indruge nici macar minciunile de rutina pe care le debiteaza cand i se pune un microfon sub nas. S-a dat ofuscat si si-a carat fizicul adipos din peisaj, refuzand sa mai vorbeasca.
Ponta Zavoratul se crede un sfant care a renuntat la comunicare ca sa se curete. Dar poate ca premierul exerseaza vremurile cand va fi cu adevarat zavorat.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.