Amploarea creșterii nivelului marii a fost subestimată!

Amploarea creșterii nivelului marii a fost subestimată!

0 231

Amploarea creșterii nivelului mării care rezultă din încălzirea oceanelor a fost subestimată până acum și reprezintă aproape de două ori ceea ce fusese calculat anterior, s-au alarmat luni cercetătorii germani într-un studiu în publicația americană Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).
De asemenea, furtunile violente ar putea fi rezultatul încălzirii globale, iar nivelul mării ar putea crește ca urmare a doi factori principali: topirea gheții și dilatarea apei odată cu încălzirea acesteia, au explicat oamenii de știință.
Până în prezent, cercetătorii au estimat între 0,7 și 1 milimetru pe an creșterea nivelului mării legată de încălzirea globală.
Din datele disponibile din observațiile sateliților, între 2002 și 2014, nivelul mării pare să fi crescut cu 1,4 milimetri pe an, ca urmare a acestui fenomen, relevă acest studiu.Tsunami
„Până în prezent, am subestimat modul în care creșterea masei acvatice a oceanelor datorită încălzirii globale contribuie la creșterea generală a nivelului mărilor”, explică unul dintre autorii studiului, Jurgen Kusche, profesor la Universitatea din Bonn.
Coroborând toate cauzele, creșterea nivelului mării a atins de fapt 2,74 milimetri pe an.
Topirea calotei polare și a ghețarilor a contribuit la această creștere cu 1,37 milimetri pe an, a mai precizat studiul citat de AFP.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.