„Aministia” fiscală PSD-istă transformată în una …liberală!!

„Aministia” fiscală PSD-istă transformată în una …liberală!!

0 344

După ce au o criticat masiv, cănd erau în opoziție, liberalii Guvernului OrBan au schimbat tot prin ordonanță de urgență „Aministia” fiscală PSD-istă. Pe fond s-a modificat atât termenul de aplicare cît și plafonul pentru care se aplică actul normativ, mult prea restrictiv în varianta antrioară.
Potrivit ministrului Cîțu s-a operat o modificare la Ordonanţa 6/2019:
„Aici am stabilit un nou termen pentru depunerea intenţiei de restructurare, respectiv în perioada 1 februarie – 31 martie 2020, am avut o prorogare a a termenului de depunere a cererii de restructurare, respectiv 8 februarie – 31 iunie 20202 şi am eliminat plafonul de 1 milion de lei, astfel încât această măsură de restructurare să poată beneficia toată lumea, toţi cei care aveau restante la 31 decembrie 2018 mai mici de 1 milion de lei şi care nu au fost stinse până la această dată”, a menţionat ministrul de Finanţe.

S-a modificat și Codul de procedură fiscală
Aici s- intervenit în vederea simplificării procedurilor de administrare a creanţelor fiscale.
„S-a făcut reglementarea instituirii şi ridicării popririi în mod electronic, astfel încât poprirea să fie ridicată la îndestularea sumei poprite, iar debitorului să îi fie eliberate conturile cât mai repede.
Este o măsură pe care am anunţat-o, de care toată lumea în România avea nevoie. Ştiţi foarte bine până acum cât de complicat era.

De fiecare când se întâmpla acest lucru, cineva avea o problemă, erau conturile poprite şi apoi trebuia să mergi la fiecare bancă cu dovada că ai făcut plata către ANAF. Acesta este un prim pas cu o soluţie dezvoltată intern la Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF, urmează o updatare a acestei soluţii în perioada următoare cu sistemul bancar ca să fie cât mai prietenoasă cu utilizatorii”, a afirmat Cîțu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.