Ameteala lui Basescu

Ameteala lui Basescu

0 55

Nu am de obicei dinti sa-l mestec pe Cristian Tudor Popescu. Fiecare avem alt soi de chelie si probabil din asta mi se trage. Fiecare bate drumul lui si-si poarta gamela sleita de viziunea respectiva.
Dar uite ca ne-am impiedicat de acelasi ciot nenorocit si bulevardul s-a sfarsit in fundatura unor dureri, pe la coate si genunchi. De aceea imi permit sa va ofer ce am in comun cu C.T.P.
Cristian Tudor Popescu afirma ca Traian Basescu este ametit de betia puterii si se considera erou legendar. Eu adaug ca si dinozaurii au stapanit pamantul, insa anii au facut din ei ulcele din care ne bem acuma vinul.
Si jurnalistul Cristian Tudor Popescu explica: tot ce face presedintele Traian Basescu in aceasta perioada este doar scop electoral, stiind ca Liviu Negoita va fi respins de Parlament. C.T. Popescu a spus ca Traian Basescu vine cu aceeasi oferta electorala ca acum cinci ani, iar daca va castiga un nou mandat, la el se va manifesta o betie a puterii.
Cititorii fideli ma stiu de antibasescian din start si cu suflet guevarist din convingere – nu intru acuma in amanunte – ceea ce ma desparte, intr-o oarecare masura, de C.T.P. Insa as fi magar sa nu- citez spusele, si spre deliciul dumneavoastra.
„Dansul crede ca prin acest comportament castiga. Eu ma intreb daca dansul va castiga alegerile, dupa acest comportament autocratic, caci doreste ca in aceasta tarqa se se faca ce vrea o singura persoana, ce se va intampla cu psihicul dumnealui? Daca in felul acesta acþionand acum va castiga, dupa aceea se va produce probabil o explozie in creierul domniei sale si nimic nu ii va mai sta in cale in manifestarea aceea de betie a puterii pe care o are chiar si in acest moment”.
„Dansul este transportat acum. Se considera pe sine un erou legendar, i se umezesc ochii la fiecare doua, trei minute. In plus, vine cu aceleasi lucruri ca acum cinci ani. Acum se lupta cu Voiculescu, cu Vantu, cu Patriciu, repune in discutie problema biletelului pe care l-a þinut ascuns un an, deci ca si acum cinci ani este aceeasi ofertã a domnului preseidnte. Ma intreb daca acest popor va reactiona la aceeasi oferta ca si cum cinci ani au trecut de pomana”.
Cristian Tudor Popescu care a concluzionat: „E ca si cum am fi pierdut acesti cinci ani”.

Umbland prin spatiu, cinci ani sunt un fleac. Dar Traian Basescu nu este si nu poate fi o fiinta a spatiului, caci spatiu este spirit. La Traian Basescu gasesti in schimb doar spirt Iar ca iubitor al naturii umane ma vad, in acest caz, mana in mana cu C.T.P. Nu din prea multa amicitie, ci din necesitate.

In opinia jurnalistului decizia de vineri a presedintelui de a-l desemna pe Liviu Negoita premier este o dovada a unei stari de inferioritate morala, o bataie de joc la adresa oricarui om cu discernamant si bun-simþ.

Si jurnalistul are dreptate. Cand incrucisezi rama cu o cartita, nu mai stii cine te-a muscat

Cristian Tudor Popescu a mai spus ca Liviu Negoita a gresit atunci cand a acceptat propunerea de a deveni premier. Potrivit lui Popescu, presedintele avea obligatia de a-l numi pe Klaus Johannis in aceasta functie.

Dar ce era sa faca Negoita, daca seful i-a tras un sut spre Palatul Victoriei? Atata doar ca, nefiind felina, s-ar putea sa cada pe spate.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.