Americanii recunosc: ISIS, MAI PERICULOS DECAT Al QAEDA !!

Americanii recunosc: ISIS, MAI PERICULOS DECAT Al QAEDA !!

0 284

Jack Devine, unul dintre foștii sefi de operațiunii ai CIA, consideră că riscul unor conflicte și violențe globale este mai mare ca niciodată. ”Cred că sunt cele mai periculoase vremuri din punct de vedere al violenței”, a spus Devine! ”Niciodată nu m-am simtit mai putin „confortabil” ca astăzi. O parte a lumii de azi este mereu dezechlibrată sau radicalizată. Când avem un grup mic de oameni care își sacrifică viețile pentru a ucide pe oricine, atunci suntem cu toții vulnerabili”.
Devine a spus că organizația Statul Islamic reprezintă un risc fără precedent din cauza lipsei de importanță pe care viețile oamenilor o au pentru militanții.”Am avut de-a face cu teroriști în America de Sud în anii 1970, dar ei nu atacau aleator femei și copii nevinovați. Astăzi avem această grupare ISIS care este cu adevărat necivilizată…. Acești oameni devin din ce în ce mai puternici. Practic trebuie să distrugem definitiv ISIS.Aparitia lui a fost o greseala!”, a spus Devine.Al QAEDA
Vorbind despre Al Qaeda organizatia care a lovit America in mandria simbolulrilor sale contemporane , Jack Devin a explicat:.”Am eliminat trei sferturi din structura de comandă”,…
Trebuie să facem repede același lucru cu ISIS. Trebuie să le distrugem sanctuarul lor de acolo. Când vor începe să piarda ski sprijinul „sustinatorilor”, numărul de membri va scădea”.
Fostul șef de operațini al CIA este de parere că Statul Islamic este un flagel fără precedent, pentru că este prima grupare teroristă care nu pare deloc preocupată de propria supraviețuire. ”Nu se poate compara cu armele nucleare și folosirea lor”, a facut Devine o paralelă cu situația din Războiul Rece. ”Lumea se simțea mai sigură atunci, pentru că știa că există un echilibru. Era limpede că aveam mijloace de contrabalansare în cursa noastră cu rușii”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.