Americanii il acuza pe Basescu

Americanii il acuza pe Basescu

0 275

Un institut din Statele Unite ale Americii il acuza pe presedintele roman ca nu se distanteaza de comunism. Institutul pentru Religie si Politici Publice considera ca Romania are cea mai proasta lege din Europa referitoare la religie. Totodata, americanii spun ca, promulgand legea cultelor, Traian Basescu nu si-a respectat promisiunea electorala de a se distanta de comunism. Si asta cu toate ca seful statului a condamnat, insa, comunismul pe 18 decembrie 2006 in fata Parlamentului.


Institutul pentru Religie si Politici Publice din SUA aprecieaza ca legea cultelor constituie un atac flagrant la adresa libertatii de religie si a drepturilor fundamentale. Mai mult, „distantarea lui Traian Basescu fata de comunism este nesemnificativa”, a declarat presedintele institutului din Washington. Potrivit americanilor, actul normativ contrazice Constitutia romana si alte legi aflate in vigoare in domeniul drepturilor omului.


Legea privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor este primul act normativ care reglementeaza acest domeniu in Romania postdecembrista si a fost promulgata in 27 decembrie 2006. Legea a fost votata in Parlament cu o larga majoritate, la inceputul lunii decembrie, insa prevederile sale au fost contestate atat de societatea civila din Romania, cat si de Comisia Helsinki.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.