Americanii i-ar da Oscarul lui Mungiu

Americanii i-ar da Oscarul lui Mungiu

0 73

?????????? America, sau cel putin lumea cinematografului din acesta tara, ?este la picioarele lui Cristian Mungiu. Doi dintre cei trei critici de film, care lucraza la cel mai important ziar newyorkez, „The New York Times”, dar si alti numerosi critici de la alte ziare de top din SUA considera ca pelicula lui Cristian Mungiu „4 luni, 3 saptamani si 2 zile” ar trebui nominalizata la Oscar nu doar la o singura categorie, ci la cinci categorii.


??????????? Acesta doleanta a fost exprimata in articolul „The Oscars: And the Nominees Should Be”, aparut in editia de duminica, 6 ianuarie, a ziarului? mai sus mentionat.


??????????? A.O. Scott si Manohla Dargis, doi critici americani,?considera ca filmul romanesc ar trebui nominalizat la 5 categorii, nu doar la cea pentru cel mai bun film strain. In opinia lor categoriile ar fi: „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor”, „Cea mai buna actrita intr-un rol principal” (Anamaria Marinca), „Cel mai bun actor intr-un rol secundar” (Vlad Ivanov), „Cel mai bun scenariu original”. Ce-i drept, aceste nominalizari ar incanta orice producator de film de la Hollywood, darmite o tara care nu se gandea niciodata la un asemenea succes.?
??????????? In alta ordine de idei, duminica ar trebui sa aiba loc festivitatea de decernare a premiilor Globul de Aur. Insa , din cauza grevei scenaristilor, greva? care va fi sustinuta si de actori, evenimentul va fi anulat, castigatorii fiind anuntati printr-o banala conferinta de presa.


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.