Americanii au socializat bine cu brasovenii la mall

Americanii au socializat bine cu brasovenii la mall

0 565

Militarii romani au fost si raman aliati de nadejde pentru americani iar intre cele doua armate exista relatii de stransa prietenie! Sunt declaratiile oaspetilor americani care au stationat cateva ore in parcarea mallului din Tractorul inainte de a ajunge la Poligonul Cincu, unde se vor antrena alaturi de vanatorii de munte romani si de militarii britanici.

Militarii romani au fost si raman aliati de nadejde pentru americani iar intre cele doua armate exista relatii de stransa prietenie! Sunt declaratiile oaspetilor americani care au stationat cateva ore in parcarea mallului din Tractorul inainte de a ajunge la Poligonul Cincu, unde se vor antrena alaturi de vanatorii de munte romani si de militarii britanici. Potrivit aliatilor americani, romanii, militari sau civili, sunt foarte ospitalieri, oameni pe care te poti baza oricand. Cativa soldati americani chiar s-au straduit sa invete cateva cuvinte in limba romana.
Cristian Radulescu, capitan comandant in Compania de sprijin US Army, este roman insa lucreaza de opt ani in armata Statelor Unite. Spune ca soldatii americani sunt foarte apropiati de romani si ca cele doua trupe au americani mall1acelasi nivel de pregatire.
Exercitiul Sarmis 16 are ca scop dezvoltarea relatiilor de cooperare in cadrul NATO cu partenerul american si demonstrarea capacitatii militare a Romaniei de a participa la efortul militar al NATO.
Antrenamentul celor trei armate de la Cincu va fi structurat in trei faze. Potrivit dr. colonel Tudorica Petrache, general Brigada 2 Vanatori de Munte Sarmizegetusa, este vorba despre faza electronica, in care sunt planificate actiuni de tip kinetic, kombat, de aparare ofensiva, in faza a doua se face antrenament cu soldati americani, englezi si cei romani si nu in ultimul rand trageri reale.
Reprezentantii fortelor americane din „2nd Cavalry Regimental Engineer Support” SUA apreciaza mult ospitalitatea romanilor din localitatile pe unde au trecut.
Potrivit locotenent colonelului Alexander Deraney, US Army, este treaba americanilor sa se antreneze cu partenerii, in acest fel se incheaga relatiile de incredere si prietenie iar dupa antrenament se pot uita unii la altii si vor sti ce au de facut doar din priviri.
Zeci de brasoveni le-au admirat echipamentele si masinile si s-au fotografiat cu militarii.
Coloanele de mars americane au plecat duminica spre Cincu, unde vor lua parte intre 6 si 18 iunie la exercitiul multinational de instruire „Sarmis 16”, parte din activitatea „Dragoon Pioneer Ride”, la care iau parte 200 de militari americani.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.