America, după Trump, elimină termenii “mamă” şi “tată”!

America, după Trump, elimină termenii “mamă” şi “tată”!

0 27

Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, a anunțat un pachet de norme etice dar şi de reforme legislative pentru următorul Congres considerate a fi de-a dreptul şocante. Una dintre propunerile democraţilor din America este cea legată de schimbarea “pronumelor și a relațiilor familiale”. Mai exact, termenii „tată”, „mamă”, „fiu” și „fiică” vor fi eliminați din terminologia Camerei.
Aceste cuvinte vor fi înlocuite cu „părinte” și „copil”, iar motivul pentru această modificare este unul incredibil.
Aceste reforme îndrăznețe, fără precedent, vor face Camera mai responsabilă, mai transparentă și mai eficientă în activitatea noastră de a răspunde nevoilor poporului american. Aceste reforme etice cuprinzătoare vor crește responsabilitatea față de poporul american și vor face din această Cameră a Reprezentanților cea mai incluzivă din istorie.

Nancy Pelosi

Una dintre sarcinile acestei comisii va fi aceea de a impune Congresului onorarea tuturor identităților de gen prin schimbarea pronumelor și a relațiilor familiale din regulile Camerei, pentru ca acestea să fie neutre din punctul de vedere al genului. 

Astfel, termenii de gen, precum „tată, mamă, fiu și fiică” vor fi eliminați din terminologia Camerei”, a afirmat James McGovern, președintele Comitetului pentru Reguli.

Părinte 1” şi “părinte 2”, termeni folosiţi şi în Franţa

În cadrul celui de-al 117-lea Congres, convocat duminică, democrații se așteaptă să dețină o majoritate de 222-211 în Camera Reprezentanților (care are 435 de membri).

Amazon.com: American Dad Volume 2 (mixed): Seth MacFarlane, Wendy Schaal,  Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Ron Hughart, Brent  Woods, Anthony Lioi, Pam Cooke: Movies & TV

În 2018, Parisul a adoptat o hotărâre prin care “mama” şi “tata” au fost înlocuiţi cu “părinte 1” şi “părinte 2” în formulare oficiale. Totul pentru a nu mai fi discriminate cuplurile de homosexuali.

Aşa cum era de aşteptat, decizia luată în urmă cu doi ani de către analişti a fost una controversată şi intens dezbătută în presă.
O femeie transformată în bărbat, dar care şi-a păstrat organele reproducătoare feminine, naşte un copil căruia nu vrea să-i declare sexul, („şi-l va alege singur când va fi mare”), dar îi cere să-i spună tată”, scriau psihanaliştii francezi.
Documentele administrative vor avea o rubrică deosebită pentru cei care sunt în acelaşi timp, (el sau ea, nu ştim cum să-i spunem), Părinte 1 şi Părinte 2?”, se întrebau atunci editorialiştii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.