Amenzile transformate in munca

Amenzile transformate in munca

0 80

Comisarul-sef Dan Bucur, din cadrul IGPR, ne informeaza ca Ministerul Internelor si Reformei Administrative are un proiect intentia de a modifica legea actuala, mult prea permisiva in privinta amenzilor contraventionale.


S-a constatat ca, in medie, doar 50% din cei amendati contraventional de catre organele de politie isi achita aceste amenzi, ceilalti asteptand termenul de prescriere.


Iar daca se incearca declansarea procedurii de executare silita, se poate constata ca respectivului amendat nu i se poate lua decat praful de pe toba – vezi numarul mare de amenzi aplicate boschetarilor, semiboschetarilor sau celor fara munca, traind de azi pe maine si neavand un domiciliu stabil.


Avand in vedere toate acestea, se doreste transformarea cuantumului amenzii in zile munca in folos obstesc. In discutie se afla echvalarea cuantum amenda – zile munca.


In aceeasi id?e se doreste si modificarea si aplicarea si la domeniul rutier.


Iata o initiativa care ar putea adduce economii in bugetele locale, bani ce ar putea fi indreptati spre alte domenii social-culturale sau de sprijin al celor aflati in necaz.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.