Amenzi pentru patronii restantieri la REVISAL

Amenzi pentru patronii restantieri la REVISAL

0 81

Ieri a fost ultima zi pentru completarea datelor in noua versiune de REVISAL 5.6. Angajatii ITM au lucrat peste program pentru a prelua datele de la angajatori, inainte ca termenul limita sa expire. Angajatorii care nu-si updateaza datele in Registrul general de evidenta a salariatilor risca amenzi usturatoare.
Inspectoratul Teritorial de Munca a prelungit luni programul de lucru cu publicul, in ultima zi de completare a datelor in noul REVISAL. Pentru ca multi administratori nu au putut sa acceseze online baza de date sau nu au stiut cum sa foloseasca noua versiune, s-au deplasat la sediul ITM. Functionarii au stat la serviciu pana la ora 19, pentru a prelua datele de la angajatori, pe compact-discuri. Noua versiune a Registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic (ReviSal)- 5.6 – contine noi campuri de date, precum sporurile acordate angajatilor, astfel ca angajatorii sunt obligati prin lege sa incarce vechile date privind evidenta angajatilor si sa completeze noile campuri.
Majoritatea angajatorilor din Brasov si-au depus la timp datele in noua versiune, insa au mai ramas „intarziati” care au preferat ultima suta de metri. Cei care –au profitat nici de ziua de ieri sunt pasibili de amenzi cuprinse intre 4.000si 8.000 de lei, in functie de problemele sau situatiile fiecaruia. Reprezentantii ITM spun ca noua versiune a Registrului general de evidenta a salariatilor elimina unele lacune din versiunile anterioare, precum problemele de conectare sau de incarcare a datelor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.