Amenzi pentru masinile scoase la vanzare pe domeniul public

Amenzi pentru masinile scoase la vanzare pe domeniul public

0 692

Amenzi intre 200 si 400 de lei pentru proprietarii autovehiculelor scoase abuziv la vanzare in locuri publice. Sanctiunile se aplica dupa ce proprietarul este instiintat de politie ca masina a fost depistata in oras, cu anuntul de vanzare in geam, fara sa fi achitat taxele de parcare

Amenzi intre 200 si 400 de lei pentru proprietarii autovehiculelor scoase abuziv la vanzare in locuri publice. Sanctiunile se aplica dupa ce proprietarul este instiintat de politie ca masina a fost depistata in oras, cu anuntul de vanzare in geam, fara sa fi achitat taxele de parcare. Daca solicitatii nu raspund, risca si o alta amenda intre 100 si 200 de lei.
Pe trotuarele si in parcarile din oras au aparut tot mai multe autoturisme care au in geam afise de vanzare. Pana acum, proprietarii masinilor expuse abuziv puteau fi amendati doar daca masinile stationau intr-o parcare fara sa fi achitat taxa aferenta. Acum, legea permite amenda pentru cei care au expus autovehiculul pe trotuar si au pus afis de vanzare sau pentru cei care au lasat masina in parcare cu afisul in geam, fara sa plateasca parcarea. Politistii locali au pornit astazi in depistarea acestor autovehicule si s-au oprit in parcarea de la Complexul Mare, unde au gasit nu mai putin de 9 masini in neregula.masini la vanzare1
Potrivit lui Catalin Ion, sef Serviciu Circulatie Politia Locala Brasov, in cele mai multe situatii, conducatorul auto, proprietarul masinii nu se afla la masina. In acest caz, procedura este urmatoarea: se aplica o instiintare, dupa care proprietarului masinii i se comunica sa transmita datele celui care a condus sau a parcat masina. In functie de ceea ce proprietarul masinii face – raspunde sau nu solicitarii politiei – se aplica amenda.
Amenda este cuprinsa intre 200 si 400 de lei in cazul celor care au parcat masina cu afisul de vanzare pe ea. Cei care nu raspund, risca o amenda intre 100 si 200 de lei, in plus fata de amenda anterioara. De precizat ca autoturismele pot fi lasate cu afisul de vanzare in geam atunci cand stationeaza in parcarea de resedinta platita sau cand se afla intr-un loc de parcare din oras iar chitanta este afisata la vedere si valabila. In rest, soferii risca sa fie amendati.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.