Amenzi pentru ignorarea biciclistilor

Amenzi pentru ignorarea biciclistilor

0 482

Politistii dau amenzi soferilor care opresc sau stationeaza pe pistele de biciclete Daca pana acum erau doar avertizati, de cateva zile conducatorii auto sunt sanctionati pecuniar pentru aceasta contraventie.

Politistii dau amenzi soferilor care opresc sau stationeaza pe pistele de biciclete

Daca pana acum erau doar avertizati, de cateva zile conducatorii auto sunt sanctionati pecuniar pentru aceasta contraventie.

Biciclistii sunt participanti la trafic care trebuie protejati iar un sofer care opreste pe pistele destinate lor ii obliga sa ajunga pe benzile destinate autovehiculelor, unde sunt mult mai expusi la pericole. Soferii care nu au inteles acest lucru si continua sa opreasca pe pistele de biciclisti sunt amendati in ultimele zile atat de politistii locali, cat si de cei de la Serviciul Rutier al Politiei Nationale sau de catre echipaje mixte.

Catalin Ion, seful Serviciului Rutier Politia Locala Brasov, confirma faptul ca, de o perioada incoace au inceput sa actioneze pentru depistarea si sanctionarea soferilor care blocheaza pistele pentru biciclisti prin. Sanctiunea prevazuta de Ordonanta 195 consta in doua puncte de amenda, adica 195 de lei si doua puncte penalizare.

Politistii locali au pornit marti in cautarea soferilor care blocheaza pistele de biciclisti si au gasit mai intai un sofer care oprise intr-o statie RAT. Dupa ce l-au somat pe acesta sa plece, la numai cativa metri au dat si peste un sofer care oprise pe pista de biciclete. SkirtBike,

Politistii l-au sanctionat pe soferul indisciplinat cu doua puncte de amenda. Cei care nu respecta aceasta regula risca si ei aceeali sanctuine din partea oamenilor legii.

Strazile unde soferii opresc cel mai des pe pistele de biciclete sunt Grivitei, Iuliu Maniu si pe Alexandru Vlahuta. Din pacate, pe Bulevardul Grivitei, in zona Postei, locurile de parcare nu au lungimea necesara.

Astfel, desi soferii parcheaza masinile regulamentar, cu fata pana la bara care separa parcarea de trotuar, partea din spate a autoturismelor este pe pista de biciclete. Aici, autoritatile ar trebui sa gaseasca o alta solutie. Pistele destinate bicicilistilor sunt trasate cu linie intrerupta intre banda intai si trotuar, astfel ca autovehiculele sa poata circula pe ele la nevoie, dar sa nu poata stationa.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.