Amenzi la Protan dupa proteste extreme

Amenzi la Protan dupa proteste extreme

0 725

Protestul extrem impotriva Protan de acum doua saptamani din fata Prefecturii a avut efect. Mirosul pestilential de cadavre incinerate si deversarile pe campurile din Codlea i-au adus societatii amenzi si masuri de remediere

Protestul extrem impotriva Protan de acum doua saptamani din fata Prefecturii a avut efect. Mirosul pestilential de cadavre incinerate si deversarile pe campurile din Codlea i-au adus societatii amenzi si masuri de remediere.
Potrivit lui Mircea Paraschiv – director Garda de Mediu Brasov, agentul economic a fost sanctionat cu o amenda de 40.000 de lei si s-au dat masuri de reabilitare a zonei limitrofe. Protestatarul Erwin Albu se declara multumit de masurile luate dar va merge pe teren sa vada daca se respecta actiunile de reecologizare a zonei.
Potrivit conducerii Protan, deversarea apelor reziduale se face in Vulcanita conform autorizatiei iar mirosul insuportabil ar fi fost provocat de o defectiune la una din instalatiiProtan Codlea.
In legatura cu deversarile pe terenurile agricole reprezentantul firmei sustine ca este vorba despre un ingrasamint pentru sol, pentru care ar avea aprobare de la Agentia Natiuonala de Mediu.
Protan Codlea functioneaza din 1973 dar in 2007 a intrat in retehnologizare. Din planul de conformare pe care si l-a asumat mai este de realizat pina la 31 decembrie 2015 partea a 2a a statiei de epurare. Termenul va fi verificat si de agentia de mediu care declara ca este exclusa orice derogare.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.