Amenzi de peste 5 milioane de lei de la OPC in 2015

Amenzi de peste 5 milioane de lei de la OPC in 2015

0 405

Inspectorii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov au desfasurat anul trecut peste 4.000 de actiuni de control la operatorii economici din judet. Au fost verificate produse si servicii alimentare, nealimentare si financiare. Anul trecut au fost inregistrate aproape 3500 de reclamatii de la consumatori, cele mai multe in legatura cu produsele si serviciile alimentare

Cele mai multe sanctuni au fost aplicate in sfera alimentatiei publice. Numarul toxiinfectiilor alimentare in urma consumului de produse alimentare neconforme a scazut fata de anii anteriori.
Inspectorii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov au desfasurat anul trecut peste 4.000 de actiuni de control la operatorii economici din judet. Au fost verificate produse si servicii alimentare, nealimentare si financiare. Anul trecut au fost inregistrate aproape 3500 de reclamatii de la consumatori, cele mai multe in legatura cu produsele si serviciile alimentare.
Activitatea unor operatori economici a fost inchisa si au fost oprite de la comercializare marfuri in valoare de peste 45.000 de lei. Comiopc piata astra1sarii OPC s-au deplasat anul trecut la targuri, in garile si autogarile din judet, pe partiile si instalatiile de transport pe cablu din statiunile turistice. In urma tragediei de la Colectiv, CJPC Brasov a verificat mai multe cluburi, baruri, restaurante si a aplicat amenzi de peste 8.000 lei, iar pentru unele s-a dispus suspendarea temporara a activitatii. In 2016, OPC va continua discutiile cu reprezentantii Electrica, pentru a stabili un plafon minim rezonabil al sumei restante, in urma caruia sa poata fi intrerupta furnizarea energiei electrice. In 2015, cateva persoane cu restante de 10 lei sau chiar mai putin au fost debransate de la furnizarea energiei electrice.
Anul trecut s-au eliminat clauzele abuzive din contractele emise de anumite banci si clientii si-au primit inapoi sumele incasate necuvenit de institutiile financiar bancare. In urma sesizarilor au fost modificate si informatiile care apare la bancomate si ATM-uri.
Consumatorii stiu acum ce costuri presupune fiecare operatiune efectuata si pot chiar renunta la efectuarea tranzactiei, daca aceasta nu ii este oferita gratuit. Domeniul alimentar ramane prioritar si in 2016 pentru comisarii OPC, insa nu vor neglija nici celelalte domenii care pot afecta sanatatea consumatorilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.