Amenzi de aproape 500 de mii de lei, la Brașov, pentru nerespectarea...

Amenzi de aproape 500 de mii de lei, la Brașov, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, instituite de ordonanțele militare

0 76

Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică,în judeţul Braşov,176 de persoane se află în carantină, iar 3.358 de persoane sunt autoizolate şi monitorizate la domiciliu. Numărul pacienţilor cu COVID-19 vindecaţi şi externaţi din Spitalul de Boli Infecţioase Braşov este 5.
■ Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” şi Poliţia Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgenţă şi de ordonanţele militare aflate în vigoare, efectuând controale şi verificări, escortând convoaie auto şi asigurând paza locaţiilor de carantinare.
■ S-au efectuat 2.196 de verificări ale respectării condiţiilor autoizolării la domiciliu. O persoană a fost sancţionată pentru nerespectarea acestor condiţii şi a fost plasată în carantină instituţionalizată.
■ Pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare, cu preponderenţă ale celor privind restricţiile de circulaţie, poliţiştii şi jandarmii au aplicat 492 de sancţiuni, în valoare de peste 497.000 lei.
■ Efective de poliţişti şi jandarmi au însoţit 32 de convoaie auto care au tranzitat judeţul sau spre locaţiile de carantină.
■ Poliţiştii braşoveni au verificat un număr de 45 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, sub aspectul respectării prevederilor ordonanţelor militare emise după declararea stării de urgenţă, aplicându-se 2 amenzi contravenţionale pentru fapte de natură economică, în valoare de 20.000 de lei.
■ Instituţia Prefectului judeţului Braşov face în continuare apel la cetăţeni să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ţine sub control răspândirea epidemiei.
■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate şi numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.
D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.