Amenzi de 22.500 de lei pentru lipsa atestatului de producator

Amenzi de 22.500 de lei pentru lipsa atestatului de producator

0 487

Producatorii de fructe si legume din piete trebuie sa aiba atestat de producator si carnet de comercializare. In caz contrar, risca amenzi de pina la 22.500 de lei. Multi dintre producatorii veniti din alte zone ale tarii la Brasov au reusit sa-si obtina documentele care le atesta calitatea

Producatorii de fructe si legume din piete trebuie sa aiba atestat de producator si carnet de comercializare. In caz contrar, risca amenzi de pina la 22.500 de lei. Multi dintre producatorii veniti din alte zone ale tarii la Brasov au reusit sa-si obtina documentele care le atesta calitatea.
4 mai este data de la care a intrat in vigoare noua lege a pietelor. Prin urmare, si brasovenii care cumpara din piete legume sau fructe ar trebui sa afle exact de unde provin produsele de pe tarabe si informatii despre fermier.

Potrivit legii, de luna aceasta, producatorii sint obligati sa detina si un atestat de producator. Desi au fost pusi din nou pe drumuri, multi comercianti veniti din alte zone ale tarii in piata Dacia au reusit sa-si obtina noul document.
Nu toti agricultorii si fermierii isi vor permite sa-si vinda marfa in piata. Unii vor prefera, la fel ca si pina acum, sa o dea tot intermediarilor. Vor fi obligati sa le inmineze acestora si acte care sa dovedeasca provenienta iar comerciantii vor cere si ei noul act.PIATA DACIA

Documentul care inlocuieste certificatul de producator contine informatii detaliate atit despre cel care produce, cit si despre exploatatia acestuia. Concret, potrivit Legii pietelor, atestatul contine informatii precum numele producatorului agricol, denumirea produselor si suprafata de teren exploatata de acesta, efectivele de animale pe care le detine si pe care le-a inregistrat in registrul agricol.

Cei care nu se conformeaza legii si nu solicita atestatul de producator risca amenzi usturatoare, care pot ajunge pina la 22.500 de lei.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.