Amendarea primarului Scripcaru

Amendarea primarului Scripcaru

0 327

Presedintele Consiliului Judetean a facut cunoscut, ieri, ca l-a amendat pe primarul George Scripcaru cu trei amenzi de cate 100.000 lei, primarul obligandu-l prin actiunile sale ilegale, la asemenea masura.
Este vorba de incalcarea unor normne de urbanism, mai precis neavizarea unor lucrari de catre Consiliul Judetean si de catre comisiile de specialitate. Cancescu precizeaza, zambind vulpeste, ca dorinta lui ar fi fost sa amendeze Primaria, dar legea nu-i permite sa-l amendeze decat pe primar.
Iata si cele trei amenzi

Prima amenda este legata de recentul accident de la limitatorul de inaltime din zona Sanpetru, soldat cu un mort si un ranit grav. Accidentul s-ar fi datorat neamplasarii corespunzatoare a limitatorului la o conducta CET, acesta apartinand de Primaria Brasov de o buna bucata de ani.

A doua amenda sanctioneaza lucrarile de amenajare a parcarii din preajma Spitalului Militar, in conditiile in care Primaria a depasit perimetrul avizat prin taieri de copaci din zona rezervatiei naturale Tampa.

A treia amenda vizeaza distrugerea parcului dendrologic de la Palatul Stirbey, fost Palat al Pionierilor, cum il mai stiu multi brasoveni, actualmente in proprietatea prietenului de asfalt primarial Marcel Butuza, cunoscut ca unul din printii asfaltului in Romania.
Cancescu afirma justificativ: „Am cerut si o comisie de ancheta care sa investigheze ce s-a petrecut acolo. Parcul dendrologic era un bun al comunitatii, iar Primaria trebuia sa aiba grije de el. Insa, pe locul unde erau plante si arbori rari a aparut un helioport.”

Din pacate pentru primarul Scripcare, justificarile purtatorului primarial de vorbe in vant nu reprezinta justificari viabile care sa contrazica, legal, initiativa lui Cancescu fata de pagubele pricinuite orasului. Poate ca aceste amenzi il vor face pe primarul George Scripcaru sa se uite mai atent pe unde calca.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.