AMENDA PENTRU ROVINIETA, LA JUMATATE!

AMENDA PENTRU ROVINIETA, LA JUMATATE!

0 59

Plenul Senatului a votat miercuri injumatatirea amenzilor pentru posesorii de autoturisme care nu au rovinieta, relateaza NewsIn. Aceasta este una dintre modificarile aduse unei ordonante de urgenta a Guvernului privind introducerea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania.

Fata de textul ordonantei, s-a micsorat cuntumul amenzilor pentru autoturisme si s-a eliminat posibilitatea de a plati pe loc amenda. In privinta cuantumului amenzilor contraventionale aplicabile utilizatorilor de autoturisme in cazul lipsei rovinietei valabile, senatorii au decis ca, fata de varianta Guvernului, de a aplica o amenda contraventionala intre 500 si 1.000 de lei, sa se injumatateasca valoarea, adica amenda minima pentru autoturisme sa fie de 250 de lei, iar amenda maxima sa fie de 500 de lei.

Cat priveste categoriile vizate de ordonanta, senatorii au decis ca de scutirea de la plata tarifului de utilizare nu trebuie sa beneficieze vehiculele istorice si vehiculele apartinand Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA, in schimb scutirile sunt necesare pentru utilajele agricole, cu exceptia tractoarelor rutiere.

Plenul Senatului a adoptat aceste modificari cu 53 de voturi „pentru” si patru „abtineri”.Pentru acest proiect de lege Camera Deputatilor feste for decizional.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.