Amenda de 200 de lei pentru Erwin Albu

Amenda de 200 de lei pentru Erwin Albu

0 723

Protestatarul Erwin Albu a fost amendat cu 200 de lei, dupa ce a improscat intrarea Prefecturii cu materii emanand un miros pestilential, colectate de pe un camp din Codlea. Erwin Albu, un veteran al protestelor la Brasov, a vrut sa taxeze in acest fel neputinta autoritatilor de a rezolva problema mirosului insuportabil produs de Protan Codlea

Protestatarul Erwin Albu a fost amendat cu 200 de lei, dupa ce a improscat intrarea Prefecturii cu materii emanand un miros pestilential, colectate de pe un camp din Codlea.
Erwin Albu, un veteran al protestelor la Brasov, a vrut sa taxeze in acest fel neputinta autoritatilor de a rezolva problema mirosului insuportabil pe care il emana reziduurile procesului tehnologic de la fabrica Protan din Codlea.
Albu a prezentat presei si o filmare care surprindea o cisterna care ieșea din incinta Protan și care deversa in mijlocul campului reziduurile cu miros pestilential.
Politistii brasoveni au constatat ca deversarile s-ar realiza in baza unei conventii intre proprietarul terenului si societatea Protan, vizata de Garda de Mediu, si, prin urmare, legal din punctul de vedere al politiei.erwin cacat

Conducerea Protan pretinde ca in ultimii ani a facut investitii de aproximativ 10 milioane de euro pentru reducerea mirosurilor si a deversarilor dar recunoaste ca mai are multe probleme de rezolvat pentru ca procesul de fabricatie sa fie ecologic.
Fabrica proceseaza zilnic aproximativ 120 de tone de resturi animale provenite din abatorizare si produce faina proteica si amelioratori pentru sol.
Intr-o postare pe Facebook, Erwin Albu ii indeamna pe codleni sa continue lupta impotriva mirosului nociv pe care sunt nevoiti sa il suporte.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.