Amenajari intense in scoli pentru clasa zero

Amenajari intense in scoli pentru clasa zero

0 88
Scolile brasovene vor fi pregatite pentru a-si primi micutii din clasele pregatitoare. Lucrarile sunt in toi iar mobilierul a fost deja comandat. Conducerea Inspectoratului Scolar inspecteaza putinele scoli unde nu au fost gasite solutii pentru identificarea unor spatii care sa-i gazduiasca pe prichindei. 3800 de copii vor intra in septembrie in clasa zero in judetul Brasov, organizati in 206 clase pregatitoare.
Incepand cu anul scolar 2012 – 2013, vor fi incluse, in premiera, in sistemul de invatamant romanesc si clasele pregatitoare, unde au fost inscrisi copiii care implinesc 6 ani pana la data de 31 august 2012.
Mare parte dintre scolile care vor primi clasa pregatitoare au inceput din timp pregatirile si sunt acum pe ultima suta de metri cu amenajarile necesare, potricit aprecierilor Adrianei Bucur, inspector general ISJ Brasov.
In unele scoli este nevoie si de lucrari de infrastructura pentru a amenaja spatiile destinate functionarii acestora. Este si cazul scolii generale nr 11, unde o mansarda intunecata si neamenajata trebuie transformata peste noapte in sali de clasa prietenoase.
In total, in municipiul Brasov, se lucreaza in 54 de unitati de invatamant, dintre care 12 scoli generale si 27 de gradinite. Pe ultima suta de metri, edilii au mai primit alte doua cereri, de la scoli generale, care vor infiinta din toamna si clase pregatitoare. Investitiile in efectuarea acestor reparatii se cifreaza la suma de trei milioane de lei. Conform datelor statistice, la Brasov, in septembrie 2012, vor incepe clasa 0 peste 3.800 de copii. Acestia vor fi organizati in 206 clase pregatitoare, din care 102 in municipiul Brasov.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.