Ambulanta in misiune atacata de rromii din Apata

Ambulanta in misiune atacata de rromii din Apata

0 71

Un echipaj al Serviciului de Ambulanta din Brasov a fost atacat de rromi in comuna Apata. Medicii au fost solicitati sa acorde ajutor medical unui barbat batut, insa, odata ajunsi la fata locului, au devenit victimele agresorilor.
Intr-un final, ambulanta a ajuns la spital cu ranitul, dar si cu parbrizul si un far sparte.
Este pentru a doua oara in ultimele doua saptamani cand un echipaj al Ambulantei Brasov este agresat.
„Am fost solicitati pentru o persoana agresata. Au fost ceva conflicte in Apata. Am ajuns la caz, am luat victima in momentul in care conflictul continua si s-au razbunat si pe Ambulanta, in sensul ca am fost agresati. Au fost aruncate pietre in masina, parbrizul a fost spart. Lucruri pe care nu o sa le pot intelege niciodata. Ce pot sa aiba ceilalti cu Ambulanta, in fond si la urma urmei, noi mergem sa ii ajutam. Am reusit sa scapam cu greu. Era si un drum pe care nu prea puteam sa intoarcem masina. Erau si foarte multi copii, ca in tiganie, iar cei mai multi se ascundeau dupa Ambulanta. Oricum, a fost foarte greu. Din fericire, noi am scapat cu bine, masina mai putin, dar asta e”, a povestit Codrina Bencze, medic la Ambulanta Brasov.
„Am avut o solicitare la Apata in zona tiganiei. Am ajuns la fata locului, am luat bolnavul, l-am urcat in masina si i-am acordat primul ajutor. Intre timp, ambele tabere s-au regrupat si au inceput scandalul. Ne-au atacat masina, s-au urcat pe capota, au dat cu bolovani, ne-au agresat. A trebuit sa merg 100 de metri cu spatele printre carute si rromi ca sa putem scapa. Am venit din Apata cu geamul spart”, a spus soferul ambulantei avariate, citat de Buna Ziua Brasov
Parbrizul salvarii a fost spart, insa medicii au reusit sa scape nevatamati, parasind locul atacului. In urma unui apel primit, un echipaj al Serviciului de Ambulanta Brasov se indreptase spre comuna Apata pentru a acorda primul ajutor unui barbat care fusese ranit in urma unui conflict izbucnit intre doua clanuri de tigani.
Un incident similar a avut loc in urma cu numai doua saptamani, cand un medic de la Ambulanta aflat in misiune a fost batut la Sambata de Sus.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.