AMBITII PARANOICE

AMBITII PARANOICE

0 129

AMBITII? PARANOICE


?


Paranoia se defineste astfel:


?


Nume generic pentru un grup de boli psihice cornice, care se manifesta prin lipsa de logica in gandire, prin idei fixe, prin susceptibilitate, prin orgoliu exagerat, prin mania persecutiei, prin halucinatii etc.


?


Am citat din DEX, pag. 652, editia 1975, editura Academiei Romane.


?


Citind definitia, nu vi se pare ca Basescu este intr-o doaga paranoica ?
Dupa ce ca iar a calcat Constitutia, participand cu ?lan si dragoste la lansarea candidatilor PD pentru europarlamentare – el, presedintele care, conform legii fundamentale, este obligat la echidistanta – a mai afirmat sus si tare ca, orice ar fi, tartita lui vrea referendum pentru uninominale. Iar varianta lui va fi una dura, in care invingatorul ia totul.


Uneori ma intreb, asa, pe la miezul noptii, la ora stafiilor, daca spiritele lui Hitler, Stalin si Ceausescu nu si-au gasit culcus in falnicul Stejar al Natiunii si ii determina comportamentul.
Actiunile basesciene sfideaza orice logica, incat nu mai stii la ce sa te astepti in clipa urmatoare. Si nu e numai vorba ca, prin astfel de comportament, duce tara de rapa, dar o si face de ras in exterior. Cine sa mai aiba incredere in noi, cine mai doreste


o apropiere, o relatie, cand suntem condusi de un asemenea specimen care-si are mai degraba locul in camasa de forta.


Ce-i trebuie basescului referendum – cheltuieli in plus – cand Tariceanu isi asuma raspunderea ? Iar Basescu ar avea numai de castigat: ori trece legea si Basescu isi are votul uninominal, ori, daca nu trece, scapa de Tariceanu.


Sau poate nu-i convine varianta liberalilor, inspirata din cea franceza, care permite impartirea locurilor intre partide ?


Oricum ar fi, istoria il va consemna drept cel mai detestabil conducator pe care l-a avut vreodata Romania.


?


Dan Bota ?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.