Ambiție tipică de revanșard horthyst: Xenofobul UDMR-ist Kelemen Hunor inventează o altă...

Ambiție tipică de revanșard horthyst: Xenofobul UDMR-ist Kelemen Hunor inventează o altă provocare!!

1 370

Kelemen Hunor, a afirmat  că s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă şi i-a cerut retragerea de către ministrul Culturii a avizului dat pentru „valoarea artistică” a crucii ortodoxe de piatră instalată în cimitirul Valea Uzului.
Mai incrancenat decat sovinul Marko Bella pe vremuri, urmasul său, 
Hunor  se face ca nu stie și acuză prosteste că aceasta ar fi, vezi Doamne, un simbol „legionar”(!) si nu  o cruce ortodoxa, întâlnită cu zecile in orice cimitir ortodox din Romania.

Săptămâna trecută domnul ministru Breaz a dat un aviz pentru valoarea artistică a crucii. Eu i-am spus doamnei Dăncilă că vom sesiza Institutul Ellie Wiesel, pentru că aceea este o cruce legionară”, a declarat Kelemen Hunor la Digi24, uitand că Holocaust a fost în Ungaria și in Ardealul de Nord, nu in tara al carui parlamentar este!

Liderul UDMR a precizat că avizul trebuie retras de urgenţă şi a adăugat că premierul Viorica Dăncilă, mai nepriceputa în… domeniu,  i-a dat asigurări că va analiza situaţia. Întrevederea dintre premier şi liderul UDMR a avut loc la cererea santajista a acestuia din urmă.

Din pacate, D.na premier n-a stiut sa-l intrebe: Dar cu  bustul criminalului de război Wass Albert, 
amplasat abuziv în centrul municipiului Odorheiu Secuiesc, cum rămâne?
Apropos, D.na premier, cum e posibil ca busturile unor criminali de razboi (nu e singurul!) sș fie „instalate” fără jenă și fără aprobare in orase ale Romaniei?

COMENTARII

  1. Dupa ce PSD-ul „reformat” de D.na VEORICA – copie fidela a neuitatei analfabete LINA CIOBANU !-
    a cedat in fata UDMR prin Ordonantza de GENERALIZARE a Limbii Maghiare in Toata Administratia Romaneasca,nu m-ar mira ca in cocul ala de inculte anonime sa se nasca acea Ordonantza a TRADARII in fata Ardealului Romanesc!! O sa va blesteme marii carturari si fauritori de Istoria Nationala!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.