Ambasadorul Mark Gitenstein, a sosit la post

Ambasadorul Mark Gitenstein, a sosit la post

0 158

Ambasadorul american Mark Gitenstein a indeplinit vineri prima etapa a misiunii sale la Bucuresti, prin inmanarea copiilor scrisorilor de acreditare sefului diplomatiei romane, Cristian Diaconescu. Cei doi au evocat, in intalnirea avuta la MAE, „caracterul special al relatiei bilaterale”, informeaza un comunicat al MAE. Intalnirea nu a fost urmata de declaratii de presa, cum fusesera anuntate cu jumatate de ora inainte, ci doar de comunicat de presa. Pentru ca misiunea lui Gitenstein sa inceapa in mod formal, el mai trebuie sa inmaneze presedintelui roman scrisorile de acreditare.

Discutiile cu ministrul roman de externe s-au axat pe relatia bilaterala, pe „nivelul excelent al cooperarii dintre Romania si SUA, pe multiple planuri”, arata sursa citata.
„Seful misiunii diplomatice americane a subliniat, totodata, importanta deosebita pe care autoritatile de la Washington o acorda relatiei cu tara noastra, unul dintre partenerii si prietenii cei mai apropiati ai SUA din Europa”, informeaza MAE.
In discutii au mai fost trecute in revista „o serie de teme regionale, de interes comun pentru cele doua state”.
MAE a anuntat evenimentul, precizand initial ca nu vor fi declaratii de presa, dupa care, cu o jumatate de ora inainte de intalnire, a revenit precizand ca vor exista totusi declaratii. In final, au fost doar oportunitati de imagine, fara ca cei doi diplomati sa mai iasa in fata jurnalistilor.

Ultimul pas diplomatic pe care il mai are de facut ambasadorul Gitenstein inainte de a incepe in mod oficial in Romania este inmanarea scrisorilor de acreditare presedintelui Traian Basescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.