Ambasadorul Israelului la Bucureşti s-a aflat ieri la Braşov

Ambasadorul Israelului la Bucureşti s-a aflat ieri la Braşov

0 148

Excelența Sa Tamar Samash a participat la un program artistic în Parcul Trandafirilor Rishon Le Zion, iar apoi a ţinut un discurs în plenul Consiliului Local

Excelența Sa Tamar Samash a participat la un program artistic în Parcul Trandafirilor Rishon Le Zion, iar apoi a ţinut un discurs în plenul Consiliului Local.
În Parcul Trandafirilor „Rishon Le Zion”, delegaţia israeliană a făcut o scurtă oprire la statuia lui Yitzhak Rabin, fostul premier israelian Ambasadorul Samash a fost primită de membri ai comunităţii evreieşti şi de copii, care au pregătit un program special, ce a început cu intonarea Imnului de Stat al Israelului.

Excelența Sa, şi-a amintit de ultima sa vizită la Braşov, cu ocazia unei ediţii a Cerbului de Aur, şi a remarcat că de fiecare dată a descoperit un oraş cu inima caldă
Rishon Le Zion s-a dezvoltat foarte mult şi a ajuns astăzi la o comunitate de 250.000 de locuitori. Cu Braşovul este înfrăţit din 1997, iar Parcul Trandafirilor a primit, în luna mai, prin Hotărâre de Consiliu Local, numele „Rishon LeZion“.

Şi în oraşul israelian există o stradă care poartă numele Braşovului. În toţi aceşti au fost dezvoltate parteneriate economice şi culturale între cele două oraşe.

Primarul George Scripcaru a discutat cu ambasadorul Samash referitor la infrastructură şi mobilitate iar partea israeliană s-a arătat interesată de domeniul aeronautic şi viitorul aeroport de la Ghimbav.

După vizita în Parcul Trandafirilor, ambasadoarea a fost invitată să susţină un discurs în plenul Consiliului Local. Edilii au propus ca în viitor, cea de-a doua sinagogă din Braşov, de pe strada Castelului 64, în prezent nefuncţională, să fie reabilitată.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.