Ambasadorul Israelului în România nu știe nici când a luat ființă statul...

Ambasadorul Israelului în România nu știe nici când a luat ființă statul român

1 31

Încercând să emită fraze plăcute publicului român la terminarea mandatului său, ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, a comis o gafă istorică inpardonabilă: a predatat înființarea statului român cu 859 de ani.
Acum o mie de ani, cum a emanat ambasadorul la adresa statului român, abia luau ființă formațiuni voievodale, care mai târziu s-au unificat în state atestate de cronicile Evului Mediu.
Cât despre relațiile pe care le aveau evreii cu valahii, cu moldovenii și transilvănenii începutului de mileniu al doilea, este suficient să consemnăm că nu există asemenea izvoare istorice scrise, sau nescrise, care să ateste o asemenea legătură. Deci ambasadorul israelian care pleacă din România pentru a se duce ambasador în India, s-a aberat copios pe tema istoriei României.
Pesemne că îi va fi și mai greu să se familiarizeze cu istoria Indiei și a regatelor sale antice, un popor care are aproape 5000 de ani de istorie. Oare o fi știind istoria propriului popor evreu?

O nouă provocare” pentru ambasadorul evreu corigent la istoria României
Un eveniment de rămas-bun este un paradox imens. Este un paradox enorm pentru că ajungi să reflectezi asupra lucrurilor importante de care te-ai ocupat şi dacă acestea sunt atât de importante, atunci de ce pleci?
Această situaţie a atins culmea când mi-a spus soţia – suntem împreună de 36 de ani şi în 99 % din timp a avut dreptate, mi-a spus ‘Nu pleca’.
Aşa că … de ce plecăm? Plecăm probabil pentru că sunt genul de persoană care nu se poate relaxa, mereu caut o nouă provocare. Dar, sincer, aceşti doi ani în România au fost extraordinari pentru noi, pentru că România şi Statul Israel au o relaţie unică. Este o relaţie de 1.000 de ani, este o legătură între popoare”,
a spus Reuven Azar, potrivit Știri pe Surse.

Libiu Mateescu

COMENTARII

  1. El vrea să spună că evreii sunt în România de 1000 de ani.
    Dacă el spune că noi românii existam deja acum 1000 de ani știi tu mai bine decât musadu’?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.